Szkolenie back-end coderslab.pl

0

Witam,
Zamierzam zapisać się na kurs back-end http://coderslab.pl/kurs-back-end czy mysliscie ze wart jest swojej ceny ? Nauczylem sie dopiero C# i asp.net czy warto iść w php ? Kurs znalazlem przypadkowo i przypadl mi do gustu ze bedzie wszystko pokazane jak i co zbudowac od poczatku bo przyznam szczerze ze do asp.net nie znalazlem dobrych materialow ani kursow

0

1) Oni nie nauczą Cię myśleć w programistyczny sposób, bo na to potrzeba zwykle dużo więcej godzin niż przewiduje jakikolwiek kurs. Zakładam, że na takim kursie to można conajwyżej wprowadzić kogoś w temat, ale to samo wyciągniesz przepisując kod z książek/tutoriali poddając przeróżnym modyfikacjom. Mi w nauce jak coś nie podchodziło to zmieniałem na inną rzecz, bo w końcu liczy się robienie tego co się lubi. Natomiast na takim kursie to jak coś Ci nie podejdzie to musisz ciągnąć do końca.
2) C# ma lepszą sytuację na rynku. No i jeśli lubisz windowsa to nadal możesz na nim pracować. W przypadku php nieunikniona będzie przestawienie się na linuksy.
3) Na razie rób małe programy i nie przejmuj się, że nikomu to się nie przyda, potem stopniowo zwiększaj poziom. Gdy posługiwanie frameworkami nie będzie sprawiać Ci kłopotu wtedy zacznij czytać więcej książek o algorytmice, wzorcach, testach, bazach, współbieżności i sieci. Jak zaczniesz się wiązać koniec z końcem wówczas warto uderzać do firm.

0

hej, też widziałem te reklamy typu code labs, infoshareAcademy. Koszt niecałe 10 tys za 2 miesiące kursu. Dla mnie to sporo kasy, ale z ciekawości spytam to ma jakikolwiek sens? Mam książki, google i InteliiJ to sam nauczę się takiej javy zachowując w kieszeni 10k... Chyba, że naprawdę oni w 2 miesiące tworzą programistów lepiej od 5-letniej polibudy...

0
romanlo napisał(a):

Koszt niecałe 10 tys za 2 miesiące kursu.

za taka kasę to wynająłbyś jakiegoś solidnego juniora który uczyłby ciebie 2m indywidualnie, a na takim kursie jesteś jednym z wielu, tak więc faktycznie raczej sensu w tym nie ma

0
czysteskarpety napisał(a):
romanlo napisał(a):

Koszt niecałe 10 tys za 2 miesiące kursu.

za taka kasę to wynająłbyś jakiegoś solidnego juniora który uczyłby ciebie 2m indywidualnie, a na takim kursie jesteś jednym z wielu, tak więc faktycznie raczej sensu w tym nie ma

Juniora to bym nie brał bo jednak zawsze to osoba się "uczy" wciąż. Ale spokojnie myślę, że nawet senior spokojnie za taką kasę przeprowadziłby taki kurs :)

Inna sprawa, że prawdę mówiąc mi szkoda byłoby wydać 10 tyś za 2 miesiące szkolenia. Serio ktoś wierzy, że w dwa miesiące stanie się dobrym programistą?

0

Tak serio, ja wierze. Zależy mi na przekwalifikowaniu się i jednocześnie aby to zrobić w miare krótkim czasie. Ciężko się zmotywować do kobkretnej nauki pi 8,10 godzinach w pracy. Według mnie najwìekszy plus tego kursu jest taki, że dostajesz prework gdzie musisz poznać podstawy podstaw. Nie marnujesz czasu i kasy na kurs na wiedze czym się różni if od else. Sporo kasy kosztuje, nic dziwnego, w końcu to 2 miesiące mocnego kursu. Na razie się zapisałem na kurs i zrobiłem testy z angielskiego i logicznego myślenia. Czy się opłaci, nie mam pojęcia, ryzykuje sporo kasy, ale kto nie ryzykuje..

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0