Dll

0

Mam problem z DLL-kami.
Jak można się z biblioteki DLL odwolac do wlasciwosci form i komponentow juz utworzonych.

Pzyklad:
Forma z jednym buttonem.
Po kliknięciu na button ma zostac wczytana DLL, w ktorej bedzie procedura zmieniajaca wielkosc formy, wlasciwosc Caption formy, oraz np. zmienia Enabled przycisku.

I jeszcze jak mozna utworzyc z pozycji DLL formy z buttonem i buttona na formie juz istniejacej w danym programie ??

0

Mozna :
SendMessage()--GOGLE is the best :)
Pozdrowienia Chodek

0

Moze mozna w dll-u zrobic funkcje przyjmujaca Form jako parametr???--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0