DLL

0

jak sprawdzić jakie procedury i funkcje exportuje biblioteka DLL? Chodzi o bibliotekę, którą napisał ktoś inny, i nie wiem, co mogę z niej wykorzystać?--Spin
(Delphi 5 Enterprise)

0

Jedyna osobą która wie co jest w tej bibliotece jest niestety programista który ją napisał nie da się podgladać funkcji ani procedur DLLa. ;( --Pozdrowienia {hello} {hello} {hello}
Chodek ;)
Delphi 6

0

Zaleznie od Windowsa i opcji instalacji ktore masz jest dostepny program o nazwie Szybki Podglad. Podgladajac w nim dll'ke w sekcji import widac jakich procedur ten plik uzywa z innych dll'i a w sekcji export widac co exportuje. Jednak w sekcji export nie zawsze widac wszystkie funkcje [tzn albo sa wszystkie albo zadnych]. Zazwyczaj jest tak ze widac co exportuje jesli dll byl napisany w delphi, a nie widac jesli dll byl pisany w innym jezyku.--sys:> logout....

0

No dobra a czy mozna skopiowac program ktroy robi podglad dll i uzywac go pod innymi win? To by bylo pomocne w programowaniu--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Widzialem kiedys na jakiejs stronie zwiazanej z programowaniem programik ktory pokazywal jakie funkcje sa eksportowane z dll. Nawet go sciagnalem ale po zmianie dysku gdzies mi go wcielo. Poszukaj na stronach o programowaniu.
Pozdrawiam--DiCz

0

Do Delphi dolaczone jest narzedzie wiersza polecen tdump.exe, ktore m (wieloma) innymi pozwala na odczytanie nazw eksportowanych procedur

tdump -ee nieznana.dll dane.txt

--Pawel

Delphi6

0

THX!
--Spin
(Delphi 5 Enterprise)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1