FLASH - nowy dział na 4programmers

2006-09-05 15:22

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

Lokalizacja: Helsingør / FZ

0

Witam

<font size="3">Co myślicie o utworzeniu nowego działu "FLASH"?</span>
Pomoc z produktów Macromedii też by się tu przydała. :)
Czy właściciel serwisu 4p mógłby jakoś to pozytywnie rozpatrzeć?
Byłoby naprawdę lepiej, a takie coś na pewno nikomu nie zaszkodzi.

Mam od razu 2 pytania jeśli chodzi o technologię FLASH.

  1. Tworząc button w programie Flash 5 jak mogę potem dla niego przypisac ramkę docelową otwieranej strony? Chodzi mi o przypisanie tej ramki juz w samym edytorze HTML.

  2. Znacie jakieś dobre książki z FLASH'a do tworzenia witryn internetowych np. w programie FLASH MX 2004?
    Chodzi mi konkretnie o witryny internetowe wraz z podstawami oczywiście.

Dzięki serdeczne za odpowiedzi. :)

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 15:31
Moderator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

A czy jest jakiś problem? Możesz stworzyć bez problemu samemu kategorię Flash i dodawać do niej teksty. A jak się tekstów w niej trochę pojawi to może dojdzie do menu głównego. Tak jak stało się z działem JavaScript czy CSS.

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 15:32

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Bez sensu, niewiele jest pytan o flasha, wiec od tego jest forum: Inne.

  1. Co znaczy przypisac ramke? Mozesz przekazac parametr do flasha (tak jak przez GET) i pozniej z niego skorzystac, zeby cos tam zrobic w srodku.

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 17:24

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0

a ja mysle ze to dobry pomysl bo Flash przeciez caly czas staje sie coraz to popularniejszy

a co do ramki to przekazuj parametr w adresie strony za pomoca PHP GET lub w samym Flashu w ActionScript
getURL("http://www.nic.pl/", "docelowa_ramka");

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 17:47

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Pytań o Flasha jest jak na lekrstwo, więc jak to się nie zmieni, to nowy dział na forum się nie pojawi. Dział na stronie z artami możecie stworzyć w każdej chwili. Jak się rozrośnie i artów będzie więcej, to pojawi się w głównym menu. 4p rozwija się samo, nie ma sensu tworzyć czegoś pustego. Jak będzie taka potrzeba (będzie rosnąć ilość artykułów/pytań na forum z tej dziedziny) to ktoś z adminów podejmie odpowiednie kroki i już. Takich "propozycji nowych działów" było już multum, z czego przeszła tylko jedna, zgłoszona przez Kapustkę odnośnie "Inżynierii Oprogramowania" - gdyż rzeczony Kapustka podał konkretne argumenty "za" i wiedział, co chce w ten sposób osiągnąć. I jak widać mu się udało, bo forum nie świeci pustkami. Jednak propozycja tworzenia działu dlatego, że ma się do niego pytania po prostu nie ma sensu.


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 18:13

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Adam ma calkowita racje. Tobie chodzi o stworzenie dzialu poniewaz szukasz odpowiedzi. Nic by sie w takim dziale nie dzialo bo nikt inny go na razie nie potrzebuje. Forum Inne wystarczy na pojedyncze pytania. Dzial Kapustki powstal poniewaz to On chcial przekazywac swoja niemala wiedze.

Pozostało 580 znaków

2006-09-05 18:45
Moderator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

Myślałem, żę chodzi o kategorię, a tu chodziło o subforum - ale plama :P
Fakt jest taki, że nie ma sensu bo pytań o Flashato ja pamiętam w ilości że można policzyć na palcach.

Ale jeżeli chcesz nas uczyć Flasha to stworzenie nowej kategorii i dodawanie artykułów w nowym Coyote jest proste :)

Pozostało 580 znaków

2006-10-01 02:52

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

Ja tez uważam, że dodanie calego subforum flash nie ma większego sensu(z resztą flash to program graficzny, a to jest forum dla programistów)
Można natomiast dodać do forum JS/PHP/XML jeszcze /AS. Wtedy jak ktos będzie miał pytanie o ActionScript to będzie wiedział gdzie ma pisać.
Taka moja mała sugestia :]


It's not just about livin' forever Johny.
The trick is livin' with yourself forever.

Pozostało 580 znaków

2006-10-01 07:28
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 dni temu

Lokalizacja: Poznań

0

Od tego jest Inne.
Poza tym sprawa ucichła miesiąc temu.. refleks nie jest Twoją najmocniejszą stroną :]


Pozostało 580 znaków

2006-10-05 00:40

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

Miesiąc temu to ja <ort>niewiedziałem </ort>o istnieniu 4prorammers :-D
nie patrzylem kiedy był ostatni post, ale zainteresowało mnie i przeczytałem, więc odpisałem ;]


It's not just about livin' forever Johny.
The trick is livin' with yourself forever.

Pozostało 580 znaków

2006-10-05 00:59
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 dni temu

Lokalizacja: Poznań

0

Chyba "4programmers"? :]
Witamy więc na forum.. i zważaj brachu na daty, po to one są ;)


Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0