Nowy dzial

0

Witam!

Na zyczenie forumowiczow powstal nowy dzial certyfikaty, w ktorym ludzie beda oceniac programy innych. Programy mozna zglaszac pod adresem:

www.4programmers.net/forum/certificate.php?action=new

Potym zostanie wylosowanych 10 lawnikow, ktorzy oceniac beda program w ciagu 6 dni. Po tym czasie zostanie wydany werdykt. Lawnicy oraz osoba zglaszajaca program beda informowane na e-maila. Mam nadzieje, ze dzial bedzie sie cieszyl jako taka popularnoscia bo w przeciwnym wypadku bedzie trzeba go zlikwidowac.

Aha, jezeli nie chcesz brac udzialu w glosowaniach ustaw odpowiednia opcje w swoim profilu.
Nie mozna zglaszaj wiecej niz jedenego programu na raz!--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

No ale chyba jeszcze nie wiadomo jakie bedzie logo. I cos sie na forum psuje :( jakies linijki u groy z bledami wyskakuja. A co do loga to ja bym proponowal zeby jakas wazna osobistosc wybrala :-)

I mam jeszcze taka propozycje: mozna by bylo dodac jakis link po ktorego kliknieciu bedzie mozna przejsc do strony gdzie bedzie mozna wystawic program bo ten towj post Adamie po jakims czasie przejdzie do historii :-) i troche niewygodne bedzie szukanie go w archiwum :-)

--
pozdrawiam PEDROS {hello}

Nie uzywajcie irca i tak nie ma tam nic ciekawego.

Delphi6 Personal

0

Jezeli ktos zdobedzie wymagana ilosc punktow i certyfikat to wtedy zastanowimy sie nad logiem :)--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

Mały szczegół:

Jak kliknie się na link ławnicy w profilu to przeskakuje jedynie do info o forum. Przejżałem źródło i w tym pliku nie ma haczyka (nie wiem jak to po polsku się nazywa Anchor {wstyd} ) certyfikaty (info#certyfikaty).

Co do logo to może by jakiś konkurs urządzić? (bo na razie to mało ich :( )

Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

0

a jaka jest minimalna ilość punktów???--Spin
Delphi - Lets make Windows better....

0

Adam - ten dział musi tu pobyć dość długo.

ponieważ:

a) Dobrych programów nie robi się ot tak.
b) większość może dopiero teraz przymiezac sie do tworzenia jeakiegos programu, ale to zajmuje duzo czasu.
c) teraz o mnie ja robie taki programik (co chce walnac tutaj) juz 3 miesiace i nawet ćwiartka nie jest zrobiona (powód? - nie chce mi sie)))

Dlatego nie usuwaj tego działu raz na jakiś czas ktoś umieści tu jakiś programik/gierke.

A i jeszcze cosik :)

Do certyfikowania programów nie mozna dać: Trojanów, wirusów itp. :]

0

ja jestem za tym zeby program oceniac w przeliczniku od 1 do 10 np. 7/10 itd. albo procentowo (nawet lepiej) - podgapic troche z chip'a (chociaz to nie ich wymysl) ze na 100% sklada sie np. ergonomia, funkcjonalnosc, mozliwosci i wrazenie ogolne, kazde z tego ma iles tam procent maksymalnie z tych 100% i razem dają wlasnie 100%. Za kazdy element skladowy przyznawlaoby sie takze ilosc procentowa, nastepnie obliczaloby sie ile ten procent stanowi z maksymalnej liczby procentow z puli i tak z kazdym elementem, calosc sumowalo i mamy ostateczny wynik (heh, ktos w ogóle zrozumial o co mi chodzi? {wstyd} ). Dodaloby to profesjonalizmu :D... moim zdaniem byloby fajnie tak oceniac.--- - -
Roszi

0

A żeś pieprznął na maxa :] Ja osobiście wolę punkty :] A co do tych procentów - roszi -i tak wszystko będzie obliczał komputer nie ty :)

0

Skala ocen: 1-10. Zeby zdobyc certyfikat to trzeba zdobyc ocene 9. Mysle, ze to bedzie sprawiedliwe :)--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

ehh za moich czasow to sam musiales wszystko obliczac, ewentualnie mogl zrobic to za ciebie twoj niewyedukowany poddany :D. A tak serio to punkty w jakim sensie? Moze np. 87pkt/100 :D ;) ? Ale czemu nie procenty?? Procenty sa spox no i poczulbym sie jak taki wazny pan w jakiejs gazetce :D. poza tym, procenty sa dokladniejsze niz skala ocen typu 10/10, poza tym taka skala wyklucza podejscie do oceniania jak wspomnialem wczesniej i musisz sie kierowac tylko i wylacznie 'fajne - niefajne, lubie-nielubie' :| . Takie sa moje refleksje :)

[dodane o 23:06 (taka godz. jest u mnie na zegarku) - pisalem majac w odpowiedzi na post ziomber'a, Adam wyprzedzil mnie o minute :). Tak wiec widze ze juz zdecydowano ;(. Ale bede daley walczyl w imie reform :)]

--


Roszi

0

Adam Boduch napisał:
Skala ocen: 1-10. Zeby zdobyc certyfikat to trzeba zdobyc ocene 9. Mysle, ze to bedzie sprawiedliwe :)

czyli jak program zdobędzie 10 to nie dostaje certyfikatu : P

0

no a jak wyliczyc ze ma akurat dostac 9/10? Bo ma ladne ikonki? Bo lubie autora? :D

OK, niby mozna po jakims czasie uzytkowania stwierdzic czy program jest dobry czy nie. Jak jest dobry to albo dajemu 9 albo 10. Ale sa programy ktorych uzywam bo wydaja mi sie dobre, a tak naprawde czuje do nich jakastam sympatie, a w takim procentowym tescie wypadaja slabo bo takie ma mozliwosci. Mowie wam procenty rulZ :).

--


Roszi

0

Pomyslalem sobie straszna rzecz :O Gdy zobaczylem ze w moim profilu jest domyslnie zaznaczona opcja ze chce byc lawnikiem to od razu kliknalem na uztykownikow zeby zobaczyc pewna rzecz no i zobaczylem. A co jak ktos sobie przyszed zarejesrtowal sie zadal jakies pytanie i juz tu nie wchodzi :P W spisie uzytkownikow jest sporo takich wiec jest duza szansa ze wlasnie oni beda wylosowanymi lawnikami :| Jak ktos taki dostanie maila i moze nie wiedziec co z nim zrobic i go skasuje. A jak takich ktosiow bedzie wiecej to nasze glosowanie szlag trafi. poza tym teraz sporo osob gdzies tam sobie wyjechalo i nie maja np dostepnu do sieci i jak ich nie ma i nie odbieraja poczty to tez sie popsuje. Wiec wymyslilem cos takiego :-) Aby ten profil nie byl domyslnie zaznaczony. Tylko jak ktos chce to go sobie teraz zaznaczy :-) Prawda ze genialne :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}

Nie uzywajcie irca i tak nie ma tam nic ciekawego.

Delphi6 Personal

0

Roszi:
Ja cie troche nie kumaten :)

Skoro jest 10 ławników i każdy wydaje opinie czy przyznać certyfikat czy nie to
i tak możliwe oceny w procentach to 10% , 20% , 30% ,40% ,50% ...
Więc jaka to różnica :P --"Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć"

----- MCkawa -----
Delphi 6

0

A może niech ławnik musi mieć co najmniej 50 postów? to wykluczy tych co zaglądają sporadycznie... --Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

Pedros: masz racje :)
--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

eh widze ze nic nie wskuram :P--- - -
Roszi

0

Roszi napisał:
eh widze ze nic nie wskuram :P
&gt

Gdzie Ty się podziewałeś, jak ustalaliśmy większość szczegółów? :D --Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

0

Acha. To pozwolcie ze moje DarkBlade pojdzie pierwsze. Tylko porownujcie program z konkurencja :) BTW. A umiecie oceniac klienty mud?--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

Dryobates napisał:

&gtGdzie Ty się podziewałeś, jak ustalaliśmy większość szczegółów? :D

spalem :P poza tym jakos mi przeleciala ta sprawa kolo nosa w pierwotnej fazie rozwoju ;)

&gt------------Reklama-------------
&gtSzukasz pomocy?
&gtNajszybsza pomoc dostępna na IRC:
&gtserwer: warszawa.ircnet.pl
&gtsieć: POLNet
&gtkanał: #4programmers.net lub #4programmers
&gt---------------------------------------------

ehe, tylo ze tam tylko 'Czarownik' (:-* pozdrawiam cie kotku :P) siedzi i mnie na dodatek kopie bo gadam sam do siebie. :D--- - -
Roszi

0

aha, odnosnie domyslnego braku zaznaczneia opcji 'chce byc lawnikiem' w profilu - mam nadzieje ze ktos masowo teraz tego nie wylaczy bo nie chce wlazic co 5 minut na moim modemiku i sprawdzac czy to jest wlaczone czy nie bo mnie jeszcze losowanie ominie ;( ;)--- - -
Roszi

0

Roszi napisał:
&gt&gt------------Reklama-------------
&gt&gtSzukasz pomocy?
&gt&gtNajszybsza pomoc dostępna na IRC:
&gt&gtserwer: warszawa.ircnet.pl
&gt&gtsieć: POLNet
&gt&gtkanał: #4programmers.net lub #4programmers
&gt&gt---------------------------------------------
&gt
&gtehe, tylo ze tam tylko 'Czarownik' (:-* pozdrawiam cie kotku :P) siedzi i mnie na dodatek kopie bo gadam sam do siebie. :D
&gt
Jestem na tym kanale w dni nieparzyste (chyba, że gdzieś wyjeżdżam lub jestem zajęty). Ty to masz jakiegoś pecha. Ostatnio cały czas jak tam wchodzę to jest Pedros, eSka, LKS, hEX--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

0

Czy autor programu moze byc lawnikiem swojego programu? Mam nadzieje, ze jest jakas blokada??--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

&gtImperior napisał:
&gtA może niech ławnik musi mieć co najmniej 50 postów? to wykluczy tych co zaglądają &gtsporadycznie...
No wiesz to może zwiększyć ilość osób które będą wysyłać puste posty tylko po to aby mieć to 50

0

aaaa napisał:

&gtNo wiesz to może zwiększyć ilość osób które będą wysyłać puste posty tylko po to aby mieć to 50
&gt

To moze jednak powinna byc komisja wybrana przez moderatorow, ale duza (20-25 sztuk). Z tej komisji losowaloby sie 10 oosob do oceny programu...--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

aaaa napisał:

No wiesz to może zwiększyć ilość osób które będą wysyłać puste posty tylko po to aby mieć to 50

To wtedy żegnaj użytkowniku--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

Imperior napisał:
&gtTo wtedy żegnaj użytkowniku
&gt
Albo po prostu odznaczać w profilu użytkownika, który nie oddał głosu, że chce głosować? (najlepiej by było, gdyby domyślnie było to wyłączone od początku, ale teraz to może sprawić trochę problemów, zwłaszcza tym, którzy łączą się przez modem)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

0

wlasnie o tym pisalem :]--- - -
Roszi

0

widze że są już 3 zgłoszenia a miało być tylko 1 na 6 dni
ławnicy nie wylosowani do żadnego ze zgłoszeń
po prostu 0 organizacji...

ten dział ruszył za szybko...--"Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć"

----- MCkawa -----
Delphi 6 / C / C++

0

MCkawa napisał:
widze że są już 3 zgłoszenia a miało być tylko 1 na 6 dni
&gtławnicy nie wylosowani do żadnego ze zgłoszeń
&gtpo prostu 0 organizacji...
&gt
Po prostu skrypcik troszkę niedopracowany ;)

&gtten dział ruszył za szybko...
&gt
Cóż, nie da się ukryć. Ale z czasem będzie coraz lepiej. Nauczymy się na błędach.

Teraz apel do wszystkich:
Widzicie, że coś tu nie zabardzo działa (chyba, że się mylę), więc powstrzymajcie się od zamieszczania programików.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

------------Reklama-------------
Szukasz pomocy?
Najszybsza pomoc dostępna na IRC:
serwer: warszawa.ircnet.pl
sieć: POLNet
kanał: #4programmers.net lub #4programmers

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1