Jak pokazać obrazki zapisane w bazie danych?

0

https://drive.google.com/drive/folders/1Ca3O9dvFtjFWPmeYSW3vMcmshO9T84CT?usp=sharing

  1. Co ja muszę poprawić w pliku models.py (a zwłaszcza w upload_to) , aby się wyświetlił obraz?
  2. Z tego, co ja wiem, git nie służy do skomitowania do całego folderu. Czy Git służy do commitowania rutynowych plików, aby nie trzeba było pisać 100 razy tego samego fragmentu kodu (Na tym polega SOLID, DRY i KISS?)?
  3. Jak ja mam skonfigurować, aby każdy użytkownik (niemający nic wspólnego z programowaniem) mógł korzystać z mojego projektu? Czy musiałbym w tej sytuacji się doszkalać z DevOps'u?

Nie używałem arkusza CSS, bo ja się skupiam na ogarnięciu frameworka Django.

1
kondexor2000 napisał(a):

https://drive.google.com/drive/folders/1Ca3O9dvFtjFWPmeYSW3vMcmshO9T84CT?usp=sharing

Nie udostępnia się kodu w takiej formie. Powinieneś mieć do tego repozytorium gitowe, w najgorszym wypadku .zip albo .rar z kodem źródłowym. Wszystko inne nie jest akceptowale.

Takich folderów jak venv/ oraz __pycache__/ nie powinieneś wrzucać.

  1. Co ja muszę poprawić w pliku models.py (a zwłaszcza w upload_to) , aby się wyświetlił obraz?
  2. Z tego, co ja wiem, git nie służy do skomitowania do całego folderu. Czy Git służy do commitowania rutynowych plików, aby nie trzeba było pisać 100 razy tego samego fragmentu kodu (Na tym polega SOLID, DRY i KISS?)?

Git służy do kontroli wersji - w prostych słowach, do zapamiętania historii zmian w plikach. Przez to, projekt ma stałą "oś czasu", przez co dużo łatwiej się z nim pracuje, i wprowadza nowe zmiany. Nie ma też ryzyka związanego ze "zgubienem" zmian.

  1. Jak ja mam skonfigurować, aby każdy użytkownik (niemający nic wspólnego z programowaniem) mógł korzystać z mojego projektu? Czy musiałbym w tej sytuacji się doszkalać z DevOps'u?

Powinieneś uruchomić aplikację na serverze, do którego dostęp mają Twoi użytkownicy, np na heroku.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1