Jak polaczyc sie z zenetrzna baza danych?

0

Jak wygląda kod do połączenia się z zenetrzną bazą danych np ip 10.11.12.13 port 3333 uzytkownik root i haslo xxxx. Czy to wystarczy i jak pownno wygladac polaczenie i kod?

0

Dokładnie tak samo jak po lokalu. Na ok. co drugim serwerze jednak będzie blokada łączenia się z zewnątrz ze względów bezpieczeństwa

0

kolo 12 wysyakuje mi podkreslenie jako blad

<?PHP $sql_host = ‚10.11.12.13:3333’; $sql_user = ‚root’; $sql_pass = ‚xxxx’; $sql_baza = ‚db’; if (mysql_connect($sql_host, $sql_user, $sql_password) and mysql_select_db($sql_baza)) { mysql_close(); } ?>
1
$sql_host = ‚10.11.12.13:3333’;
 $sql_user = ‚root’;
 $sql_pass = ‚xxxx’;
 $sql_baza = ‚db’;

Przestań pisać skrypty w łordzie i pobierz np.Eclipse.

0

Pisze w eclipsie daje przyklad czy ma to byc tak a co do ' ' to wiem

0

daje przyklad czy ma to byc tak

nie ma być, cudzysłowy mają być normalnie

0
dzek69 napisał(a):

Dokładnie tak samo jak po lokalu. Na ok. co drugim serwerze jednak będzie blokada łączenia się z zewnątrz ze względów bezpieczeństwa

Dokładnie tego samego się obawiam, nawet jak poprawisz kod, to będziesz musiał na serwerze baz danych MySQL ustawić dostęp innego serwera niż lokalny. Czyli podać w serwerze bazy danych adres serwera komunikującego się z zewnętrzną bazą danych, nie dawaj tylko gwiazdki *, nie polecam :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1