Jak się połączyć z lokalną bazą danych?

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-28 22:59
0

Witam,
Dziś wychodzę z pytaniem jak połączyć się z lokalną bazą danych wyeksportowaną z servera do pliku. Trochę zabawna sprawa, ponieważ baza umieszczona na serwerze nie sprawia mi problemu to z lokalną mam problem...

Żeby nie było, zamieszczam kod jakiego używałem do łączenia z bazą zamieszczoną na serverze:

private string Pobierz_Dane_Polaczenia()
        {
            return "SERVER=jakas_nazwa.home.pl;" +
            "DATABASE=jakas_baza;" +
            "UID=jakis_login;" +
            "PASSWORD=jakies_haslo;";
        }

Przyjmę zlecenia / projekty do wykonania w c#. Zainteresowanych zapraszam do konwersacji na PW.

Pozostało 580 znaków

2014-12-28 23:07
0

rozumiem ze lokalnie masz też zainstalowany silnik bazy i zaimportowałeś tą baze wyeksportowaną z serwera? Bo wiesz, że z samym plikiem .sql sie nie połączysz...

Pozostało 580 znaków

2014-12-28 23:20
0

Jeśli zainstaluję tą bazę danych lokalnie załóżmy, a następnie będę chciał wdrożyć aplikację, to co mam zrobić by użytkownikowi, który dostanie takową aplikację miał automatycznie bazę zainstalowaną na swoim localhos'cie?


Przyjmę zlecenia / projekty do wykonania w c#. Zainteresowanych zapraszam do konwersacji na PW.

Pozostało 580 znaków

2014-12-28 23:48

Musisz przygotować instalator bazy (np mysql) który zainstaluje sam silnik mysqla a potem za pomocą skryptu .sql utworzy odpowiednia baze.

Dzięki, jak skończę zapytania do bazy, to na pewno pokombinuję ;) - wojas666 2014-12-29 00:10

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0