Jak się połączyć z lokalną bazą danych?

0

Witam,
Dziś wychodzę z pytaniem jak połączyć się z lokalną bazą danych wyeksportowaną z servera do pliku. Trochę zabawna sprawa, ponieważ baza umieszczona na serwerze nie sprawia mi problemu to z lokalną mam problem...

Żeby nie było, zamieszczam kod jakiego używałem do łączenia z bazą zamieszczoną na serverze:

private string Pobierz_Dane_Polaczenia()
        {
            return "SERVER=jakas_nazwa.home.pl;" +
            "DATABASE=jakas_baza;" +
            "UID=jakis_login;" +
            "PASSWORD=jakies_haslo;";
        }
0

rozumiem ze lokalnie masz też zainstalowany silnik bazy i zaimportowałeś tą baze wyeksportowaną z serwera? Bo wiesz, że z samym plikiem .sql sie nie połączysz...

0

Jeśli zainstaluję tą bazę danych lokalnie załóżmy, a następnie będę chciał wdrożyć aplikację, to co mam zrobić by użytkownikowi, który dostanie takową aplikację miał automatycznie bazę zainstalowaną na swoim localhos'cie?

1

Musisz przygotować instalator bazy (np mysql) który zainstaluje sam silnik mysqla a potem za pomocą skryptu .sql utworzy odpowiednia baze.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0