Jak połączyć się z bazą danych?

nie_wiem
2014-08-03 08:59
nie_wiem
0

Czesc. Chce zrobic program, żeby na formie była kontrolka combobox i dwie label. Chce jeszcze miec baze danych gdzie mam dane np. imie nazwisko hobby. No i w combobox imie label1 nazwisko i label2 hobby. Jeżeli <ort>wybieże </ort>sie inne imie, w labelach pokażą sie inne dane zgodnie z bazą danych. Jeżeli zmieni sie tekst w combobox lub labelach i nacisnie button1, zmieni sie dana w bazie danych, na taką ktorą wpisales. Jeżeli <ort>wybieżesz </ort>imie i nacisniesz przycisk2 te 3 dane suną sie w bazie danch. Wiecie jak to zrobic?

edytowany 1x, ostatnio: somekind, 2016-12-13 18:26

Pozostało 580 znaków

2014-08-03 09:07

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 21 godzin temu

Lokalizacja: Warszawa

Tak.

Ten post powinien być zaakceptowany - w końcu zawiera wystarczającą odpowiedź na zadane pytanie... :) - furious programming 2014-08-03 14:44
Też mi się tak wydaje, ale autorowi tematu z jakiegoś powodu moja zwięzła odpowiedź nie wystarczyła :D - dam1an 2014-08-03 15:18

Pozostało 580 znaków

nie_wiem
2014-08-03 09:08
nie_wiem
0

A powiesz jak :)

Pozostało 580 znaków

2014-08-03 09:12

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 21 godzin temu

Lokalizacja: Warszawa

0

Odpalasz IDE i kodujesz.
Powiedz z czym masz problem.

Pozostało 580 znaków

nie_wiem
2014-08-03 09:14
nie_wiem
0

Z połączeniem z bazą danych, dodawaniem/usuwaniem danych, edytowaniem danych i wyświetlaniem ich w kontrolkach.

Pozostało 580 znaków

2014-08-03 09:40

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 21 godzin temu

Lokalizacja: Warszawa

0

Nikt nie zrobi tego za Ciebie, poszukaj tutoriali. Jak będziesz miał konkretny problem wtedy pytaj.

Pozostało 580 znaków

nie_wiem
2014-08-03 10:22
nie_wiem
0

Jak połączyc sie z bazą danych?

Pozostało 580 znaków

2014-08-03 10:28

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 21 godzin temu

Lokalizacja: Warszawa

0

http://bit.ly/1keSYVr

Pozostało 580 znaków

nie_wiem
2014-08-04 14:11
nie_wiem
0

Jak zapisać dane do bazy danych?

I chodzi mi tylko o linijkę albo dwie.

Pozostało 580 znaków

2014-08-04 22:41

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 21 godzin temu

Lokalizacja: Warszawa

0

insert

Pozostało 580 znaków

nie_wiem
2014-08-05 08:11
nie_wiem
0

Co insert? Chodziło mi o całą linijke kodu a nie wyraz ;)

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0