jak uruchomić plik z poziomu php na takiej zasadzie jak cron

0

Jak uruchomić plik z poziomu php na takiej zasadzie jak cron.. czyli żeby wykonywał się w tle.

0

Po kiego zakładasz drugi topic w tej samej sprawie? Moim zdaniem odpowiedź jest już w poprzednim.

Mała podpowiedź: setInterval

aaa i daj znać czy coś z tego wyjdzie

0

A co to da:

<script type="text/javascript">
var i = 0;
function changeStatusBarText()
{
  window.status = i++;
}
setInterval("changeStatusBarText();", 1000);
</script>

Gdy uruchamiam cron co 1min wszystko jest ok.
A ja chce to zrobic tak, żeby uruchamiało ten plik wtedy gdy dodam linki..

Nie wiem jak to zrobić. Poddaje się chyba.

0

include()?

0

include() odpada, bo to będzie to samo jakby ten kod był bezpośrednio w pliku

0

Gdy np. robię w nowej zakładce to wiesza całą stronie i nie da się po niej chodzić..
Dlatego zrobiłem to w cron, tzn dodaje linki do bazy i cron uruchamia skrypt.. ale jest to trochę niewygodne, bo skrypt uruchamia tylko co 1 min.
A ja chciałabym żeby uruchamiało wtedy gdy dodam linki ..;/

Musi być na to jakieś rozwiązanie..

0
1q2w3e4r napisał(a)

Gdy np. robię w nowej zakładce to wiesza całą stronie i nie da się po niej chodzić.

http://php.net/manual/en/function.session-write-close.php
Normalnie jeden i tylko jeden skrypt może używać sesji, pozostałe czekają, musisz wskazać że twój "cron" nie będzie zapisywał do sesji.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1