Jak uruchomić protokół HTTPS?

0

Cześć, potrzebuję pomocy z protokołem HTTPS. Jak uruchomić i korzystać z tego protokołu, zamiast HTTP? Zabieram się za to pierwszy raz, tak więc bez hejtów proszę. Domyślam się iż IIS Express jest okrojony funkcyjnie w stosunku do lokalnego servera IIS na komputerze? Z którego wypadałoby korzystać?

Tak więc w projekcie włączyłem protokół SSL:

https.png

a także dodałem do globalnych filtrów atrybut hhtps:

 
        public static void RegisterGlobalFilters(GlobalFilterCollection filters)
        {
            filters.Add(new HandleErrorAttribute());
            filters.Add(new RequireHttpsAttribute());
        }

podczas uruchamiania aplikacji uruchamia mi się strona servera IIS z odnośnikiem iis.net. Domyślam się że jeszcze długa droga do uruchomienia tego protokołu. Jak postępować dalej?
Pozdrawiam.

0
Hater napisał(a):

bez hejtów proszę
:D

http://stackoverflow.com/questions/539732/how-to-use-https-in-an-asp-net-application

w drugim poscie jest krotka instrukcja co i jak skonfigurowac

0

a czy do wygenerowania certyfikatu potrzebuje lokalnego IIS na komputerze ?? czy może jest szybszy i łatwiejszy sposób?

0

z uzyciem makecert.exe

http://www.yangsoft.com/blog/?p=105

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1