Co powinno być zwracane z api dla aplikacji mobilnej ?

0

Co powinno byc przekazywane do np. aplikacji mobilnej z backendu, co powinien zwracać login do aplikacji? Czy status czy coś innego?

8

Backend powinien zwracać response

1
TakMaszRacje napisał(a):

Co powinno byc przekazywane do np aplikacji mobiolnej z backendu.

Dane

1

Tylko i wyłącznie to, czego aplikacja mobilna potrzebuje. Przy logowaniu na pewno status, ale jeśli jest to Ci potrzebne to również informacje o zalogowanym użytkowniku, jeśli jakieś są używane w apce i o ile nie chcesz ich zaciągać w późniejszym etapie poruszania się po aplikacji.

1

Rozmawiamy o sytuacji gdy:

  1. Backend jest w springu?
  2. Backend jest w Javie bez springa?
  3. Backend jest w dowolnej technologii?
2

@KamilAdam: a co ma to do rzeczy? API to API l, klienta nie obchodzi czy to Spring czy nie Spring oO

1
ProgScibi napisał(a):

@KamilAdam: a co ma to do rzeczy? API to API l, klienta nie obchodzi czy to Spring czy nie Spring oO

@OP użył konkretnych tagów java spring. Zastanawiam się czy to dla OPa jest ważne i czy pyta się tylko w kontekście tych technologii

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1