Odnośnik z formularza do servletu - jaka ścieżka?

0

Witam.
Mam formularz

<form action="LoginServlet" method="post">
        Login:
        <input type="text" name="login"><br>
        Password:
        <input type="password" name="password"><br>
        <input type="submit" value="Log in">
    </form>

I servlet

@WebServlet("/LoginServlet")
public class LoginServlet extends HttpServlet {
    protected void doPost(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response) throws ServletException, IOException {
        //some code
    }

    protected void doGet(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response) throws ServletException, IOException {
    }
}

Jak wypełnię formularz, to dostaję error 404: The requested resource [/servletjee_war_exploded/Day4/Filters/LoginServlet] is not available. Tutaj jest moje drzewko projektu:
Drzewko projektu
Zgaduję, że pole 'action' jest źle wypełnione w formularzu. Co mam tam wpisać, żeby działało poprawnie? Całą ścieżkę do pliku? W takim przypadku nie mogę stosować nazwy z adnotacji w servlecie?

2

Bosch ... nie pisz na surowych servletach.
Nikt za wyjątkiem ciepłych krajów tego już nie robi od 15 lat (zresztą nigdy nie dominowały w dobrych projektach).

Użyj "czegoś", frameworku, biblioteki. Dominujący na rynku framework sam sobie znajdź.
Nie dominujące, które lubię, mogę wskazać.

0

@AnyKtokolwiek:
Właśnie słyszałem, że się już nie używa, ale tylko takie podstawy chciałem ogarnąć. Ze 2-3 dni pobawić się na nich i iść dalej.

0

w załączonych obrazkach najbardziej wielu zainteresuje ścieżka coderslab.pl
Warto zapamiętać, bo może jednak ktoś będzie chciał się specjalizować w kamiennych siekierkach?

PS. o ile EE nie wzbudza we mnie uczuć wrogości (niektóre części), to reklamowanie jakoby servlet był wielce technologią EE (formalnie jest), to nadymanie wydmuszki ponad miarę.

1

@Lich555:

Lich555 napisał(a):

@AnyKtokolwiek:

Właśnie słyszałem, że się już nie używa, ale tylko takie podstawy chciałem ogarnąć. Ze 2-3 dni pobawić się na nich i iść dalej.

Servlet jest wart godziny, że jest takie coś, że ma request-response, żeby się nie zdziwić stacktrace.
owszem, jest bazą pod 90% jawowskiego ruchu webowego, pod większością frameworków pracuje zwykle jeden fabryczny servlet-dispatcher (pod Apache Wicketem jeden filter), i to jest TYLE wiedzy, wystarczy. Nigdy 4ch albo 7miu dni

I rośnie udział nie-servletowych serwerów http.

2

Być może musisz wpisać:

action="../../LoginServlet"

Albo jakąś inną liczbę ../...

Poza tym servlety to faktycznie jest beznadzieja.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1