Interfejs graficzny do zapisanych programów

0

Mógłby ktoś polecić jakąś pozycję, gdzie znajdę instrukcję jak zrobić interfejs graficzny, ale do konkretnego zadania, a nie ogólnie zrobić interfejs i w nim coś wpisywać.

Szczególnie interesuje mnie jak po stworzeniu odpowiedniego interfejsu móc wypisywać dane z konkretnego programu, bo tego nie potrafię znaleźć.

0

że co?

0

mam napisać prosty interfejs graficzny do programów( np. napisać interfejs graficzny do programu wyświetlającego liczby pierwsze) i o to mi chodzi, gdyż wszędzie co znalazłem to tylko jak stworzyć taki interfejs, lecz nie mogłem znaleźć jak "połączyć" taki program w np. wyświetlający liczby pierwsze z interfejsem.

0

Jeśli Twój interfejst ma być osobny od samego programu wykonującego obliczenia, to znaczy, że masz stworzyć osobny program?

Jeśli tak, to Twój interfejst ma być programem, który na akcje użytkownika reaguję wywołując właściwy program i wyświetlając jego wyniki w oknie...

Jeśli Twój interfejst ma korzystać tylko z wcześniejszych funkcjonalnośći, to nie wiem w czym masz problem, robisz interfejst i robisz to samo co wyżej, tylko z funkcjami.. podajesz argumenty i wyświetlasz wynik

0

Jak to "jak"? Normalnie. Masz w swoim okienku np. obiekt typu JList lista. W miejscu w kodzie gdzie wyliczyłeś sobie liczbę pierwszą robisz lista.addElement(wyliczona_liczba) i voila.

0

Tak mam napisać nowy program interfejs graficzny do wcześniejszych zadań.

0

Jeśli poprzedni napisałeś dobrze... to wystarczy użyć klas z niego w nowym, nie zmieniając ich.

0

a jeśli w poprzednim programie mam 2 wyjątki class Exception, również można napisać interfejs i te 2 wyjątki trzeba również wpisać w nowym programie?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1