Interfejs graficzny do bazy danych

0

Cześć wszystkim,

Mam kilka pytań na które nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Planuje w pracy zrobić program na skanery magazynowe.

Mam zrobioną bazę danych w MySQL. Jak zrobić szatę graficzną, aby użytkownicy mogli dodawać dane do bazy za pośrednictwem programu.
Czy istnieje jakiś kreator w którym można graficznie ułożyć jak dany program ma wyglądać coś na zasadzie formularzy w accessie, a później to zaprogramować?

Z góry dzięki za pomoc.

3

Jak kolega niżej napisał może właśnie powinienes tego accessa użyć, excel... albo jakiegokolwiek klienta GUI do mysql? :P

Jeżeli chodzi o web zazwyczaj pisze się frontend (np. JS i React) + backend (np. Java i Spring) który łączy się do DB.

Interfejs graficzny do bazy danych

Brawo, właśnie opisałeś cały web development w jednym zdaniu :P

2

A moze powinienes uzyc accessa wlasnie?

Edit: albo phpmyadmin. Tylko skonfiguruj uzytkownika tak zeby bazy nie mogl dropnac

2

https://www.radzen.com/ nie wiem czy jest połączenie do mysqla

0
stivens napisał(a):

A moze powinienes uzyc accessa wlasnie?

Edit: albo phpmyadmin. Tylko skonfiguruj uzytkownika tak zeby bazy nie mogl dropnac

Czy formularze w akcesie da się wyciągnąć na zewnątrz tak aby użytkownik mógł wejść tylko w formularz, a nie w całą bazę?

2
AsCore napisał(a):
stivens napisał(a):

A moze powinienes uzyc accessa wlasnie?

Edit: albo phpmyadmin. Tylko skonfiguruj uzytkownika tak zeby bazy nie mogl dropnac

Czy formularze w akcesie da się wyciągnąć na zewnątrz tak aby użytkownik mógł wejść tylko w formularz, a nie w całą bazę?

I tak, i nie. Jest pare sposobów zabezpieczenia, ale jak ktoś jest oblatany, to je obejdzie.

0

Jak można to zrobić ?

0

na tym projekcie chce zacząć się bardziej szkolić z programowania.
Znam w stopniu średnio zaawansowanym SQL, w przeszłości miałem styczności z C, C++, JS

Poszukuje programu coś na zasadzie dBASE 2019. Że można graficznie stworzyć program, a później zaprogramować przyciski, wyświetlane dane itp.

Ma to być program który będzie dodawać rekordy do bazy, a na późniejszym etapie oddzielna aplikacja do wyświetlania raportów z bazy. Żadnych super zaawansowanych funkcji.

Czy istnieje coś takiego o czym wspominam wyżej?

1

Odp na początkowe pytanie jest CRUD

2
AsCore napisał(a):

Cześć wszystkim,

Mam kilka pytań na które nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Planuje w pracy zrobić program na skanery magazynowe.

Taniej będzie kupić. powiedziałeś to szefowi?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1