Uruchamianie jara z bata bez konsoli

Odpowiedz Nowy wątek
2011-03-30 08:56

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 2 tygodnie temu

0

Witam

Mam plik bat a w nim z grubsza

java -jar "nazwa.jar"

Umieściłem wpis do rejestru w :

HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Tak by ten bacik uruchamiał się przy starcie windy.

A teraz problem:

Zawsze pojawia mi się pierw czarna konsola w windy, w której uruchamiany jest jar:/ Jak zrobić by jar się uruchamiał w tle bez konsoli?

Dodam, ze zastąpienie java przez javaw nie rozwiązuje problemu. I tak korzystam w loggera do pliku wiec aplikacja z założenia miała działać w tle.

Próbowałem też we wpisie zamiast run.bat od razu uruchamiać java -jar itd ale to też nie rozwiązało problemu.

Jakieś rady?


Another jam from the world for the jam from the voices of the world......

Pozostało 580 znaków

2011-03-30 09:27

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Próbowałeś bawić się z plikiem manifest? Po co Ci ten bat?


play hard..go pro.

Pozostało 580 znaków

2011-03-30 09:40

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 2 tygodnie temu

0

No w rejestrze muszę przecież dać plik wykonywalny by przy starcie windy się uruchomił jar.
grzebanie w manifeście jara nic mi nie da.


Another jam from the world for the jam from the voices of the world......

Pozostało 580 znaków

2011-03-30 12:56

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 dni temu

Lokalizacja: Polska, Warszawa

0

Wpisz po prostu w rejestrze właściwe polecenie wywołania. Czyli
java.exe -jar "nazwa.jar"
Przecież java.exe jest pełnoprawną aplikacją win32, a reszta to tylko argumenty wywołania. Jeżeli nie masz ustawionej ścieżki wywołania na katalog zawierający java.exe, to musisz poprzedzić nazwę pliku wykonywalnego poprawną ścieżką absolutną. To samo powinno dotyczyć "nazwa.jar". Wtedy możliwe powinno być uruchomienie javaws.exe, która nie wymaga konsoli jako wejścia i wyjścia.


Jeżeli ktoś komuś coś, ewentualnie nikt nikomu nic, to właściwie po co...?

Pozostało 580 znaków

2011-03-31 08:24

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 2 tygodnie temu

0

Tak masz rację tylko nie w tym leży problem:/
Aplikacja uruchamia mi się - wiem o path do java.exe i o pełnej ścieżce do jara.
Problem jest taki, że obojętnie czy wywołam to w run.bat czy do rejestru wpisze java.exe -jar ... to zawsze pojawia mi się pierw konsola windy czarna z moim poleceniem. Mam win 7 i chce by ta aplikacja uruchomiła się bez tej czarnej windowsowej konsoli:/


Another jam from the world for the jam from the voices of the world......

Pozostało 580 znaków

::.
2011-03-31 08:53
::.
0

Zamiast java.exe sprobuj wpisac "javaw.exe -jar twojjrar.jar". Javaw nie pokazuje konsoli.

Pozostało 580 znaków

duce74
2011-03-31 16:18
duce74
0

javaw zamiast java

Pozostało 580 znaków

::.
2011-03-31 16:21
::.
0

@up - bravo!

Pozostało 580 znaków

bo
2011-03-31 16:33
bo
0

lipkerson

<quote>Dodam, ze zastąpienie java przez javaw nie rozwiązuje problemu</quote olamagato > Wtedy możliwe powinno być uruchomienie javaws.exe, która nie wymaga konsoli jako wejścia i wyjścia. ::. > Zamiast java.exe sprobuj wpisac "javaw.exe -jar twojjrar.jar". duce74 > javaw zamiast java Dodam, że mam w HKLM\\Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run wpis javaw -jar "jakiś.jar". Program się uruchamia, konsoli nie widać. Btw, parser się gubi jak jest kilka cytatów.

Pozostało 580 znaków

2011-04-01 05:54

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

jak chcesz przez plik wsadowy, to musisz w nim wpisać coś takiego:
start javaw -jar costam.jar

Pozostało 580 znaków

bo
2011-04-01 07:47
bo
0

@keraj, sprawdziłeś czy tak Ci się wydaje? Uruchamiasz plik wsadowy zatem konsola miga, słowo start nie ma na to wpływu.

no, miga... słowo start sprawi, że konsola nie zostanie... - Kerai 2011-04-01 07:58

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0