Python - Uruchamianie konsoli.

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-29 10:31
0

Hej, jestem totalnie poczatkujacy i mam pytanie. ..
Czy jeżeli kod jest poprawny to program w konsoli zawsze powinien się uruchomić poprzez ikonę?
Mam tak, że wykonuję sie po naciśnięciu F5, ale konsola po uruchomieniu momentalnie znika..


Z gory przepraszam za banalność moich pytań... :)
edytowany 1x, ostatnio: Castaval, 2015-01-29 10:33

Pozostało 580 znaków

2015-01-29 10:32
0

No a co niby ma ta konsola robić? Program sie wykonuje i zamyka pewnie.


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2015-01-29 10:38
0

Powinna czekać, bo dodaje wpis aby zamknąć enterem na końcu... źle myślę?
Nie wiem przez to czy jak wykonuję przez F5 i nie ma błędów to jest wszystko ok...


Z gory przepraszam za banalność moich pytań... :)
edytowany 1x, ostatnio: Castaval, 2015-01-29 10:56

Pozostało 580 znaków

2015-01-29 11:39
0

Enterem? Nie wiem w czym piszesz, ale może brakuje czegoś na końcu np. (C#) :
System.Console.ReadLine();
System.Console.ReadKey();
System.Console.Read();


The only way to do great work is to love what you do. If you haven't found it yet, keep looking and don't settle. Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become.
edytowany 1x, ostatnio: Darth Reidak, 2015-01-29 11:39

Pozostało 580 znaków

2015-01-29 11:44
0
raw_input("Press Enter to Exit")

Szacuje się, że w Polsce brakuje 50 tys. programistów

Pozostało 580 znaków

2015-01-29 11:55
0

W Pythonie majstruję.
Myślałem, że w tagach widać :P
Może ktoś rozumiejący Pythona zna odpowiedź na moje pytanie?

Zamykanie się konsoli nie jest regułą, bo jak zrobię coś mega prostego to zawsze wykonuje co trzeba i czeka aż ją zamknę.
Chciałbym czym prędzej poznać odpowiedź aby nie uczyć się z podstawowymi błędami...


Z gory przepraszam za banalność moich pytań... :)
edytowany 1x, ostatnio: Castaval, 2015-01-29 12:49
Sry, nawet nie spojrzałem na dział, tylko zareagowałem instynktownie... - Darth Reidak 2015-01-29 12:08
Patrz wyżej - vpiotr 2015-01-29 13:32

Pozostało 580 znaków

2015-01-29 15:56
0

To może pokażesz swój kod ?

I przy okazji napisz, jakie IDE używasz, też będzie łatwiej Ci pomóc.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0