Uruchamianie programu bez konsoli

0

Witam,
mam taki problem bo napisałem program sprawdzajacy wartosc obiektu niestety potrafie go uruchomic tylko przy pomocy konsoli komenda:
java -javaagent:plik_jar -cp plik_jar klasa_main

Korzystałem z tego tutoriala:
http://marxsoftware.blogspot.com/2011/12/estimating-java-object-sizes-with.html

Nie wiem jak zrobic zeby dało się sprawdzic rozmiar obiektu bez wpisywania takiej komendy, mógłby mi ktos cos doradzić ?

0

Windows? Stwórz wykonywalnego jara (w manifeście musi być informacja o klasie startowej), przemianuj go np. na plik_jar.dupa i skojarz pliki z rozszerzeniem 'dupa' z poleceniem

.
"...java" -javaagent:%1% -jar %1%"

Wtedy uruchomisz program kliknięciem.

0

bardziej chodzi mi o to żebym mógł go zawsze odpalic w Eclipsie bez tworzenia .jar bo potrzebuje tego do wiekszego projektu.
Jest taka możliwosc?

0

Jest, Run = > Run configuration => Arguments => VM arguments. Raz będziesz musiał te argumenty wpisać.

0

dzieki wielkie, a mógłbys mi jeszcze napisac jak to wpisac zeby to działało, bo np w tamtej komendzie wpisuje mój plik.jar, a tutaj pewnie trzeba to zrobic inaczej

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1