NetBeans + uruchamianie w konsoli

0

Tak jak w temacie - gdzie jest ta chol**** opcja w NetBeans do uruchamiania programu w cmd zamiast w konsoli wbudowanej w środowisko??

0

a jest?

0

eh.. no właśnie im dłużej szukam tym bardziej pewny jestem, że nie ma :|

0

Kiedy zbudujesz program w Netbeans, to w konsoli pojawi się coś takiego:

init:
deps-jar:
Compiling 2 source files to C:\Ex\build\classes
compile:
Created dir: C:\Ex\dist
Building jar: C:\Ex\dist\Ex.jar

To run this application from the command line without Ant, try:
java -jar "C:\Ex\dist\Ex.jar"

jar:
BUILD SUCCESSFUL (total time: 0 seconds)

Wystarczy więc w cmd wpisać java -jar "C:\Ex\dist\Ex.jar" albo (w większości systemów operacyjnych) po prostu uruchomić plik jar.

0
__krzysiek85 napisał(a)

Kiedy zbudujesz program w Netbeans, to w konsoli pojawi się coś takiego:

init:
deps-jar:
Compiling 2 source files to C:\Ex\build\classes
compile:
Created dir: C:\Ex\dist
Building jar: C:\Ex\dist\Ex.jar

To run this application from the command line without Ant, try:
java -jar "C:\Ex\dist\Ex.jar"

jar:
BUILD SUCCESSFUL (total time: 0 seconds)

Wystarczy więc w cmd wpisać java -jar "C:\Ex\dist\Ex.jar" albo (w większości systemów operacyjnych) po prostu uruchomić plik jar.

kolego, sorry ale nie pomagasz... ja wiem jak się uruchamia "jarki" ;)
chcę.... żeby zadziałało F5, które nie odpali mi programu w konsoli wbudowanej tylko otworzy cmd i ładnie się samo uruchomi! :>

może faktycznie się nie da...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1