Drukarka atramentowa godna polecenia

0

Czy moze ktos polecic drukarke w ktorej mozna wymieniac cardrige samemu? Obecnie mam jakiegos brothera, fakt nie psuje sie w ogole. Minus jest taki, ze drugkarka dziala wylacznie na oryginalnych wkladach atramentowych. Taki jeden komplet to koszt 160-200zl. Troche za drogo. Drukarka juz wysluzona, to fajnie bylo by kupic cos nowego, ale tym razem z obluga tanszych atramentow/tuszy.

3

nie lepiej laserowke? w szczegolnosci jak koloru nie potrzebujesz, a przynqajmniej odpada zasychanie atramentu + drukowanie o wiele tansze

0
WhiteLightning napisał(a):

nie lepiej laserowke? w szczegolnosci jak koloru nie potrzebujesz, a przynqajmniej odpada zasychanie atramentu + drukowanie o wiele tansze

Lepiej. Nie potrzebuje koloru. Tylko problem tego typu, ze drukarka stoji w pokoju z lozkiem. Ponoc laserowki, tzn tuner z nich jest bardzo szkodliwy.

Polecasz jakas konkretna laserowke?

1

ja mam hp4+ ale zakladam ze wolisz cos bardziej wspolczesnego i kompaktowego. Co do szkodliwosci, wez taka co bedzie dzialac po sieci i mozesz postawic gdziekolwiek.

1

@poniatowski: ja mam starego poczciwego HP LaserJet 1020.
Nakupiłem kiedyś kilka pudeł tonerów "z recyklingu", po ~10zł za sztukę. Starczy mi na dłuuugo.

1

Też mam Brothera i komplet CMYK-a kosztuje 150 zł, ale jak kupowałem tę drukarkę wiele lat temu, to była względnie droga. Powiedziano mi, że lepiej kupić nieco droższą i lepszą drukarkę, bo potem taniej wyjdzie z tuszami. Nie mam pojęcia czy to prawda, tusze uzupełniam raz na dwa lata, więc jestem w stanie przeboleć taki koszt. Cena dwóch kompletów zamienników to 25 zł. Ale raczej bałbym się to wkładać do drukarki, żeby jej nie uszkodzić. A ta działa już około 10 lat bez problemów.

0

Mam HP DeskJet 3760 i jestem zadowolony. Wkłady atramentowe podsyła mi sama firma HP z Niemiec poleconym, widzą sami, kiedy potrzeba wymiany. Czasem przychodzi mejl, że drukarka nie była długo podłączona do sieci, więc nie wiedzą, czy potrzeba wymiany wkładu. Koszt 23,99 zł miesięcznie za 50 stron. Albo trochę więcej, gdy przekraczam limit. Może komuś to nie pasuje, ale dla mnie jak najbardziej. Nigdy nie muszę szukać wkłady w sklepie albo bawić się z atramentem samodzielnie.

Polecam:

hpinstantink.com

1

Laserowe drukarki niczemu nie szkodzą pole jakie emitują oraz pył nie jest szkodliwy - jeśli to nie jest drukarka przemysłowa robiąca cały dzień w pracy praktycznie ciągłej. Ozonowanie i te klimaty nie stanowi problemu w przypadku drukarek małych laserowych. Nie ma żadnego pola w tym przypadku zagrożenia. Piszę to jakie specjalista w technologii przemysłowej i wdrożeń technologicznych od strony prawych.

0
Pyxis napisał(a):

Też mam Brothera i komplet CMYK-a kosztuje 150 zł, ale jak kupowałem tę drukarkę wiele lat temu, to była względnie droga. Powiedziano mi, że lepiej kupić nieco droższą i lepszą drukarkę, bo potem taniej wyjdzie z tuszami. Nie mam pojęcia czy to prawda, tusze uzupełniam raz na dwa lata, więc jestem w stanie przeboleć taki koszt. Cena dwóch kompletów zamienników to 25 zł. Ale raczej bałbym się to wkładać do drukarki, żeby jej nie uszkodzić. A ta działa już około 10 lat bez problemów.

U mnie zamienniki nie wchodzo do Brothera. On sprawdza chip i nie ma bata, nie wchodzi. Zamienniki dzialaja wylacznie w bardzo starych modelach drukarek. Tusze kosztuja jak pisales jakies 150-200zl, zalezy gdzie kupujesz. Nie zawsze sa dostepne u sprzedawcy i trzeba szukac. Ale one szybko schodza, powiedzialbym bardziej 1 rok, albo 8-9 m-c. A bardzo malo drukuje.

1

Jeśli masz sprawną drukarkę, którą spełnia Twoje oczekiwania to po prostu rozejrzyj się dobrze za alternatywą w kwestii tuszy. Pamiętaj przy tym, że zamienniki mogą jednak wpłynąć na jakość wydruku lub uszkodzenie głowicy.
Podaj dokładny model tego Brothera bo coś nie wierzę w to, że nie ma zamienników.
Pamiętaj też, że każda atramentowa pobiera raz na jakiś czas (w Brother to kiedyś był 1 tydzień) trochę atramentu w celu auto czyszczenia głowicy.

Alternatywnie kup sobie drukarkę z napełnianiem tuszami z Epson czy Brother a. Ale to będzie koszt rzędu 1-2 tysiące to Ci się nie zwróci przy małej ilości wydruków.
Mówię np. o Epson z serii Ecotank
Czy Brother z systemem InkBenefit
https://www.brother.pl/inkbenefit-plus

1

Wow ja lata temu kupowałem brothera właśnie ze względu na to że ma bardzo tanie tusze i dopuszcza zamienniki, to była główna zaleta tej marki. Trochę szok że poszli w tę samą stronę co pozostali producenci

poniatowski napisał(a):

Zamienniki dzialaja wylacznie w bardzo starych modelach drukarek.

Więc może po prostu kup stary model? Wiele się w drukarkach nie zmieniło poza drukowaniem po sieci ale to można załatwić serwerem druku lub ruterem z taką opcją. Nowe modele są tak samo wolne i upośledzone w zbieraniu się do drukowania jak stare

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1