Cześć!
Wchodzę w ustawienia, włączam bluetooth, ukazuje mi się nazwa mojego urządzenia, klikam aby zaczeło się parowanie, proces trwa, kończy się bez żadengo komunikatu i urządzenie nie zostaje sparwoane.
Słuchawki łączą się zarówno z telefonem jak i Windowsem bez problemu, na Ubuntu czasami mi się udawało jakoś ja połączyć, teraz nie ma szans pomimo wielu resetów.
Próbowałem połączyć się przez terminal i bluetoothctl, kończy się to niepowodzeniem. Pobrałem też blueman blueetooh manager który również zawiódł.
Czasami bywało też tak że słuchawki łaczyły się i od razu rozłaczały

[bluetooth]# scan on
Discovery started
[CHG] Controller 34:C9:3D:8A:9D:31 Class: 0x00000000
[CHG] Controller 34:C9:3D:8A:9D:31 Powered: no
[CHG] Controller 34:C9:3D:8A:9D:31 Discovering: no
[CHG] Controller 34:C9:3D:8A:9D:31 Class: 0x007c010c
[CHG] Controller 34:C9:3D:8A:9D:31 Powered: yes
[CHG] Controller 34:C9:3D:8A:9D:31 Discovering: yes
[NEW] Device A8:E9:78:9E:27:A2 HUAWEI FreeBuds 4i
[CHG] Device A8:E9:78:9E:27:A2 RSSI: -37
[CHG] Device A8:E9:78:9E:27:A2 RSSI: -38
[CHG] Device A8:E9:78:9E:27:A2 RSSI: -39
[CHG] Device A8:E9:78:9E:27:A2 RSSI: -38
[bluetooth]# pair A8:E9:78:9E:27:A2 
Attempting to pair with A8:E9:78:9E:27:A2
Failed to pair: org.bluez.Error.AuthenticationTimeout
[CHG] Device A8:E9:78:9E:27:A2 RSSI: -65
[CHG] Device A8:E9:78:9E:27:A2 ServiceData Key: 0000fdee-0000-1000-8000-00805f9b34fb
[CHG] Device A8:E9:78:9E:27:A2 ServiceData Value:
  01 02 01 dd 00 00 00 01 24 03 05 bf 64 64        ........$...dd  
[CHG] Device A8:E9:78:9E:27:A2 RSSI: -70
[CHG] Device A8:E9:78:9E:27:A2 RSSI: -70
[NEW] Device C4:82:93:89:D6:F7 C4-82-93-89-D6-F7
[CHG] Device A8:E9:78:9E:27:A2 RSSI: -65
[CHG] Device A8:E9:78:9E:27:A2 RSSI: -66
[CHG] Device C4:82:93:89:D6:F7 RSSI: -69
[bluetooth]# pair A8:E9:78:9E:27:A2 
Attempting to pair with A8:E9:78:9E:27:A2
Failed to pair: org.bluez.Error.AuthenticationRejected

Wydaje mi się że to inne urządzenie które się pojawia to pudełko od słuchawek.
Mógłby mi ktoś pomóc?

EDIT:
Gdy próbowałem połączyć telefon to łączył się a po chwili rozłączał, ale pommimo tego ze był rozłączony udało mi się przesyłać pliki xD

Czy da się na linuxa pobrać jakieś oprogramowanie do bluetooth, wydaje mi się że mam blueman, próbowalem go reinstalować uzywajac purge itd. ale dalej nie dziala

EDIT:
Nawaliłem tyle komend ze nie działa mi nawet dźwięk :D
Idealna okazja aby pobrać inne distro, tym razem spróbuję Mint

LAST EDIT:
Trzeba było włączyć na słuchawkach pairing mode...
przynajmniej mam nowe distro i może będę w perełkach ;)