Instalacja windowsa

0

Mam problem. Próbowałem zainstalować na swoim kompie windows XP. Za każdym razem instalator wywala się przy kopiowaniu plików potrzebnych do instalacji {glowa}. Próbowałem już chyba wszystkiego, nawet zdjęcia partycji i założenia od nowa. Płyta cd też jest w porządku, bo na 2 innych kompach wszystko jest ok :[[. Może trzeba w biosie ustawić jakiś tryb zgodności z win 2000? Mam płytę główną ECS K7VZA.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

To nie może zależeć od płyty.
Ja mam identyczną i wszystko pięknie gra.
Ale miałem ten sam problem przy instalacji u koleżanki.
Nie chciało za każdym razem instalować kilku plików.
Sprawdzałem oddzielnie jej dysk. Jej CD-ROM. Instalowałem z różnych płytek. Podmieniałem karty sieciowe, graficzne, muzyczne (tylko procesora i pamięci nie sprawdzałem) i wszystko oddzielnie pracowało, a jak się razem do kupy pozbierało to za nic nie można było zainstalować :(--Pomoc i analiza źródeł wszystko czego potrzebujesz ( no i może odrobinę logicznego myślenia)

0

Przecież to niemożliwe, musi działać! Cholera mnie bierze, jak po raz kolejny próbujuę zainstalować, a tu mi błędy wyskakują :[[. A może mam napęd CD do d**y? Chociaż to mało prawdopodobne, bo za każdym razem nie chce skopiować tych samych plików. {glowa} ---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Ha, to chyba jednak płyta, a dokładniej bios

List of drivers for ECS (Elitegroup) - K7VZA in Category Mainboards:
Pages - 1 2 next. &gt&gt

Vendor Type Size Version Uploaded
ECS (Elitegroup) BIOS for K7VZA 188.92Kb 3.4 14.03.2002
System: DOS.

  1. To Update to support Windows XP/Administrative Tools/Event Viewer/System/ACPI error marked 2. To Update to support ACPI shutdown temp. function 3. To Update to Support new SDRAM Chipset For VCM memory 64M / 256M module well 4. To speed up UDMA cycle for IDE performance improvement

To znalazłem na goglach. Fajnie.... :| ---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Ja jak instalowalem xp profesional u kumpla to tez nie chcialo sie zainstalowac a u mnie sie instaluje dobrze. Ale jak chcialem zainstalowac xp home to zainstalowalo sie bez problemow. Moze gdzies w winxp jest jakis blad. :-) A tak przy okazji :-) jak macie zainstalowanego winxp prof. i jak podlaczycie 2 dyski do tej samej tasmy to tez wam winxp nie widzi slavea? Bo u mnie wlasnie nie widzi a w biosie jest ok.--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

To u was przynajmniej narzędzia zgodnoci pokazały co nie tak. A u mojej koleżanki pokazywało, że wszystko
gra. W końcu wróciła do ME, które pada jej co najmniej raz dziennie :(
--Pomoc i analiza źródeł wszystko czego potrzebujesz ( no i może odrobinę logicznego myślenia)

0

A umnie z dyskami raczej nie ma problemu mam Abita KT7-RAID , mój kolega ma EPOXA na kt 266 i też wszystko hula . Instalowałeś XP kilka razy i był ten sam błąd ??
W Biosie sie ustawia jeszcze przerwania dła dysku pokombinuj z tym , a jak nie to coś ze sterownikami pod XP. Bios pewnie masz najnowszy??--Pozdrowienia Chodek ;)
Delphi 6

0

Zawsze jak próbuję instalować, to przy kopiowaniu pliku ks.sys się wydupia, mówi, że nie może go skopiować, jak dam na kontynuuj, to już cały czas się takie coś pojawia. Bios mam sprzed roku, płyta ECS K7VZA v 2.0, ale podobno obsługuje win 2000, bo jest opisana instalacja sterowników... Nie wiem już o co tu chodzi :( ---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Kontrolery Raid lub SCSI? próbowałęś instalować sterownik przed kopiowaniewm?--Delphi 2 , 6 i 5
Ciekawe pomysły i poszukiwanie rozwiązań.

0

Nie, nie znam się na tym. Jak to się robi...? {wstyd} ---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0