studia informatyczne w Łodzi

Odpowiedz Nowy wątek
2015-08-25 09:59
1

Witam,
studiuję dziennie kierunek związany z informatyką na Uniwersytecie Łódzkim i postanowiłem rozpocząć drugi kierunek - informatykę (zaocznie). Czy studiował ktoś z was może w Łodzi lub ma jakieś informację co do kierunków?
Najbardziej do tej pory brałem pod uwagę informatykę (licencjat) na Wydziale Matematyki i Informatyki oraz informatykę (inżynierskie) na Społecznej Akademii Nauk (szkoła niepubliczna). Proszę o jakiekolwiek informację.

Pozostało 580 znaków

2015-08-25 10:35
0

Na stronie Uniwerka sa wszystkie kierunki z opisami. Ja ze swojej strony moge powiedziec, ze studiuje Informatyke: Grafika komputerowa i projektowanie gier (dziennie) na wydziale MiI UŁ i najgorsza jest matma, ale slyszalem, ze na zaocznych z mojego kierunku duzo bardziej lajtowo podchodza do studentow w kwestii zaliczenia ;)

Pozostało 580 znaków

2015-08-25 10:45
0

Z matmą sobie dam radę, miałem już logikę i analizę matematyczną właśnie na tym wydziale.
Jesteś zadowolony ze studiów? Czytałem opisy kierunków, mam wrażenie że jest wszystkiego po trochu.
Zdaję sobie sprawę że np. programowania nie nauczę się tylko na uczelni i że trzeba poświęcić dużo własnego czasu.

Pozostało 580 znaków

2015-08-25 12:48
0

Dojdzie Ci jeszcze Probabilistyka i Statystyka, a na dziennych to jest "killer" :D Szczerze myslalem, ze to inaczej bedzie wygladac, ale chyba jak kazdy student. Ucza Cie wszystkiego w sumie, ale same podstawy. Jeszcze do niedawna na programowaniu strukturalnym byla ADA, ale na szczescie przerzucili sie juz na Pythona. Nie powiedzialbym, zebym byl super zadowolony, ale sadze, ze takie studia to lepszy wybor niz Zarzadzanie na przyklad, ale nie licz, ze po tych studiach bedziesz juz przygotowany pod prace.

Pozostało 580 znaków

2015-08-25 13:20
0

Ano, statystyki w liceum dobrze nie wspominam a tutaj pewnie będzie w wersji hard.
Fajnie jakby się ktoś jeszcze wypowiedział jeszcze o kierunku na SANie.

Pozostało 580 znaków

2015-08-25 23:52
0

a studiuję ktoś może na polibudzie łódzkiej informatykę?

ta, co byś chciał wiedzieć? - xxxmateusz00xxx 2015-08-26 19:27

Pozostało 580 znaków

2015-08-26 09:49
0

Wieki temu studiowałem, ale ponoć od tamtego czasu bardzo się zmieniło i teraz jest juz bardziej "lajtowo"....


Ogólnie na prace domowe mam stawki zaporowe. Czasem coś o programowaniu znajdzie się na mojej stronie

Pozostało 580 znaków

2016-01-27 15:51
0

Kamil9477, i co wybrałes ostatecznie?

Jeżeli mam cos doradzic, to wybór uczelni owszem jest wazny, ale jesli tak jak ja chcesz zostac programistą to oprócz dobrej uczelni bardzo wazna jest samodzielna praca... Nie chodzi o samo skonczenie studiów, ale o wykorzystanie ich w 100 % w zdobyciu jak najlepszych umiejętnosci. Bo po studiach rynek pracy szybko zweryfikuje, co tak naprawde umiesz. I tak, ja studiuję własnie na SANIE, bo to najlepszy wybór jesli chodzi o niepubliczne uczelnie w łodzi. Żałuje tylko, że tak mało dziewczyn jest na informatyce :)

Pozostało 580 znaków

2016-01-31 09:32
0

wybrałem Politechnikę Łódzką i Informatyke na wydziale FTIMS, zdaje sobie sprawę z tego co piszesz i nie po to płacę za studia żeby się tylko "prześlizgiwać" na samych trójach jak większość osób :) a powiedz mi, robiłeś już jakieś praktyki lub staż? Na razie mi do tego daleko ale tak z ciekawość chciałem zapytać jakie są możliwości w Łodzi.

Pozostało 580 znaków

2016-02-09 09:35
0

Na ten moment programiści w łodzi są rozchwytywani, są potrzebni na rynku pracy, ale też o dobrego programistę jest trudno. Mój kuzyn nie skończył żadnych studiów a jako samouk został programistą i radzi sobie lepiej w branży niż niektórzy po pięcioletnich studiach dziennych... Ale on miał naprawdę dużo samozaparcia i zaczynał karierę jakieś pięć lat temu... wtedy też chyba było łatwiej. Czasami z ciekawości przeglądam oferty pracy i jest w czym wybierać. Konkurencja rosnie, ale rośnie też zapotrzebowanie rynku pracy. Jeszcze nie byłem na stażu, jeszcze za mało umiem:) myślę, że za rok już będę na to gotowy, na razie skupiam się na zgłębianiu tematu i nauce angielskiego. U nas na SANIE sami wykładowcy udzielają pomocy w znalezieniu stażu. Ogólnie wsparcie mentalne z ich strony jest duże, co mnie też motywuje dodatkowo

a jak oceniasz swoje studia? Ciężko jest?;)

Pozostało 580 znaków

2016-02-09 10:04
0

Też studiuje na SANie, właściwie to już prawie skończyłem. Nie jest źle, czasami uczą nawet czegoś ciekawego. Jeżeli pracujesz jako programista i studiujesz tam, jest spora szansa na to żeby się rozwijać. IMHO studia zaoczne niewiele dają jeżeli nie pracujesz równocześnie w zawodzie i wtedy faktycznie najlepszy byłby FTIMS albo jakaś inna o wiele bardziej wymagająca uczelnia.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0