4pQuickSearch :)

0

Zacząłem się bawić rozszerzeniem GreaseMonkey do Firefoksa... Pozwala na dodwanie ogólnie rzecz biorąc własnych JS do niektórych stron. I przez ostatnią godzinę pracowałem nad czymś, co nazywa się 4pQuickSearch. Co to za cudo? Ano pokazuje widoczne na stałe dwalinki w prawym górnym rogu każdej strony na 4p. Po kliknięciu "Pokaż panel" pokazuje się... formularz do szukania w serwisie i doszukania na forum na forum. Po kliknięciu "Schowaj panel" jak się łatwo domyślić chowa się. Umożliwia szybki dostęp do wyszukiwarki, na przykład w czasie pisania nowego tematu ;)

Na razie dostępna jest wersja 0.2, bardzo wczesna, z błędem - nieprawidłowymi kodowaniami znaków. Poprawię to. Potem planowane jest jeszcze dodać formularz do Google, przypominanie użytkownikowi żeby pozukał zanim napisze nowy wątek ;) oraz otwieranie wyników szukania w nowej zakładce.

http://ktos.kandp.dmkhost.net/4pquicksearch.user.js - enjoy!

Dla niekumatych - po otworzeniu powyższego linku klikamy Narzędzia -> Install USer Script (jeżeli już mamy zainstalowane Greasemonkey).

[Added]
A nawet screena rzucę:
user image

0

ok
ale czym to sie rozni od zwyklego szukaj na 4p ?
w czym to jest lepsze ?

0

No to ja tylko to powiem:
Po kliknieciu przycisku "Szukaj", skrypt poza tym ze dziwnie przykleja sie do prawej strony ekranu, rozwalajac przy tym caly uklad nic nie robi :/

0
grzequ napisał(a)

No to ja tylko to powiem:
Po kliknieciu przycisku "Szukaj", skrypt poza tym ze dziwnie przykleja sie do prawej strony ekranu, rozwalajac przy tym caly uklad nic nie robi :/

U mnie to samo, jeszcze po wybraniu z listy(gdzie pisze "Według użytkownika"), to okienko przesuwa się w prawą stronę. I tak jak grzequ napisał, po kliknięciu Szukaj (oraz Wyczyść) się przykleja...

0

Kurcze racja... Niepotrzebnie chciałem pochwalić się tą betą :) Mój błąd, biorę się do poprawiania. Ech..

A w czym to jest lepsze... Że masz natychmiastowy dostęp do szukania, bez konieczności otwierana okna szukarki jako takiej.

Poprawiłem, i teraz wszystko miejmy nadzieję będzie poprawnie działać. Polskich znaków dalej nie ma niestety, teraz po prostu są zamienione na normalne, bo mam jakieś problemy z kodowaniami.

http://www.ktos.info/download/4pquicksearch.user.js -> tutaj jest aktualna wersja 0.3

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1