mruganie :)

0

Jakie są sposoby żeby uniknąć mrugania w czasie przesuwania obrazka ?--Delphi 6
Pozdrawiam All

0

Rozumiem, ze chodzi o mruganie np. przy przesuwaniu TImage myszką po formularzu. Mozesz uzyc komponentu do drag&drop. Prostsze rozwiazanie to ustawienie odpowiedniej wlasiwosci formularza:
Form1.DoubleBuffered:=True;

--Pozdrawiam
Ojciec (Delphi 5 Enterprise)

0

jciec w dniu 3.4.2002 10:37 napisal:
&gtProstsze rozwiazanie to ustawienie odpowiedniej wlasiwosci formularza:
&gtForm1.DoubleBuffered:=True;

Thx. Pomogło !
--Delphi 6
Pozdrawiam All

0

W dziale Kody zrodlowe masz nawet przyklad programiku, ktory odbija od scian animacje i dziala plynnie :)--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0