Prosba o testy parsera...

0

http://dev.4programmers.net/adm/Wiki

Co prawda nie zmienialem sporo w porownaniu z obecna wersja jednak jest kilka poprawek (no i geshi nowe). Przyklad parsowania tutaj: http://dev.4programmers.net/adm/Wiki/View/Delphi Mozna wejsc w zrodlo, aby zobaczyc zawartosc.

Co do tekstow. W domysle kazdy tekst moze byc kategoria, oraz mozna bedzie przypisywac kategorie do innych kategorii. Obecnie nie dziala to zbyt dobrze, mam z tym pare problemow, wiec przenoszeniem kategorii (przypisywanie w innych miejscach) mozna sie nie bawic ;)

Generalnie chodzi o np. cos takiego:

- Delphi
- WinAPI
   - Biblioteki

I teraz podpinam kategorie WinAPI do Delphi, w wyniku czego mam;

- Delphi
  - WinAPI
    - Biblioteki
- WinAPI
  - Biblioteki

Zmiana dokonana w kategorii "WinAPI" ma byc oczywiscie dostepna w innych miejscach gdzie dodana jest kategoria, czyli dodanie nowej podkategorii w "WinAPI" zaowobuje czyms takim:

- Delphi
  - WinAPI
    - Biblioteki
    - Funkcje
- WinAPI
  - Biblioteki
  - Funkcje

Bledy jak zwykle mozna zglaszac w tracu lub naprawiac samemu :P

P.S.
Coz to sie stalo ze stylem CSS jednym...? Gdy naprowadzam kursor na zakladke (nie te glowna), np. "Dodaj nowy artykul", tlo nie jest biale jak byc powinno ale szare :/

0

P.S.
Coz to sie stalo ze stylem CSS jednym...? Gdy naprowadzam kursor na zakladke (nie te glowna), np. "Dodaj nowy artykul", tlo nie jest biale jak byc powinno ale szare :/

Jak to co się stało?? http://4programmers.net/trac/coyote/changeset/2322
Author: lukasz1235

Widac kolega kosmetykę chciał zmienić. Co do błędów, jak coś znajdę to zrobię jednego ticketa dla wiki i będę poprawiał, zaraz po tym jak zmodyfikuję diff.class.php. Generalnie w wiki juz widze kilka błędów, ale to tylko CSS.

Błąd systemu

Program wykonał nieprawidłową operację. Jeżeli uważasz to za słuszne, powiadom administratora tego systemu pod adresem [email protected]
MySQL error: Access denied; you need the SUPER privilege for this operation
CALL TREE_ADD(1, 1)

#0 /home/coyotedev/framework/lib/db/mysql.php(41): Sql_Query->error() #1 /home/coyotedev/framework/lib/db.class.php(105): Sql_Query->query() #2 /home/coyotedev/framework/lib/db.class.php(254): Sql_Query_Abstract->execute('CALL TREE_ADD(1...') #3 /home/coyotedev/4programmers/controller/adm/wiki.php(307): Db->query('CALL TREE_ADD(1...') #4 [internal function]: Wiki_Controller->category('1') #5 /home/coyotedev/framework/lib/dispatcher.class.php(59): call_user_func_array(Array, Array) #6 /home/coyotedev/framework/common.php(206): Dispatcher::dispatch('wiki', 'category', 'adm', Array) #7 /home/coyotedev/4programmers/index.php(69): Front_Controller::start('/home/coyotedev...') #8 {main}

/home/coyotedev/framework/lib/db/mysql.php [171]

IMHO to wygląda na brak uprawnień. Proponuje aktualizacje MYSQL do 5.2.x, albo zmianę uprawnień. Chyba, że to jakiś inny błąd.

0

Racja, juz zmienilem uprawnienia.

0
Adam Boduch napisał(a)

Coz to sie stalo ze stylem CSS jednym...? Gdy naprowadzam kursor na zakladke (nie te glowna), np. "Dodaj nowy artykul", tlo nie jest biale jak byc powinno ale szare :/

Chciałem ujednolicić, bo w niektórych zakładkach jest szare, ale widze, że sie nie spodobało :(

0
lukasz1235 napisał(a)
Adam Boduch napisał(a)

Coz to sie stalo ze stylem CSS jednym...? Gdy naprowadzam kursor na zakladke (nie te glowna), np. "Dodaj nowy artykul", tlo nie jest biale jak byc powinno ale szare :/

Chciałem ujednolicić, bo w niektórych zakładkach jest szare, ale widze, że sie nie spodobało :(

Hmm, wszystko fajnie, ale 4p to nie jest http://informatyka123.lua.pl/ więc jeżeli mogę mieć prośbę to jeżeli nie wiesz to nie rób, ja też staram się robić dokładnie to co Adam zaakceptuje. W innym wypadku może zrobić się syf.

0

Hmm, wszystko fajnie, ale 4p to nie jest http://informatyka123.lua.pl/
A ty ciągle o tym... właściwie nie wiem czemu jej jeszcze nie skasowałem.
więc jeżeli mogę mieć prośbę to jeżeli nie wiesz to nie rób
Czego nie wiem?
ja też staram się robić dokładnie to co Adam zaakceptuje. W innym wypadku może zrobić się syf.
Chyba po to mamy konto na SVN żeby nie latać ze wszystkim do Adama. Z resztą zawsze można cofnąć zmiany.

EDIT:
I nie ma informatyka123.lua.pl

0
lukasz1235 napisał(a)

Hmm, wszystko fajnie, ale 4p to nie jest http://informatyka123.lua.pl/
A ty ciągle o tym... właściwie nie wiem czemu jej jeszcze nie skasowałem.
więc jeżeli mogę mieć prośbę to jeżeli nie wiesz to nie rób
Czego nie wiem?
ja też staram się robić dokładnie to co Adam zaakceptuje. W innym wypadku może zrobić się syf.
Chyba po to mamy konto na SVN żeby nie latać ze wszystkim do Adama. Z resztą zawsze można cofnąć zmiany.

EDIT:
I nie ma informatyka123.lua.pl

Chodziło mi bardziej oto, aby czytać forum i tickety i robić co się da. Jest naprawdę dużo więcej do zrobienia niżeli style, które pewnie i tak będą w dalszej części projektu zmienione.

0

Forum czytam, tickety też. Po prostu zauważyłem że można to zmienić, a że mi się nudziło...

Poza tym chciałem sobie utrwalić wysyłanie plików na SVN bo mam z nim pierwszy kontakt od strony developerskiej.

0

Zaraz potestuję ;)

Btw. Od razu można poprosić o konto na tracu ?

Mały OT, mogę pomóc z CSS.

0

Jezeli chodzi o style to jak najbardziej jestem otwarty na zmiany, ale bardziej te techniczne. Tzn. prawidlowe wyswietlanie na roznych przegladarkach, bledy CSS itp. itd. (i nie tylko w panelu administracyjnym, ale glowny styl dla serwisu).

Jezeli chodzi o zmiany wizualne, to mysle, ze dobrym pomyslem byloby dyskutowanie ich na forum dyskusyjnym (pomysly w kolorystyce itp.).

@czarnas: na tracu mozesz sie zarejestrowac sam, tylko nie podawaj e-maila w formularzu rejestracji.

0
Warning: Load::include_once(model/adm/session.model.php) [function.Load-include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/coyotedev/framework/lib/load.class.php on line 57

Warning: Load::include_once() [function.include]: Failed opening 'model/adm/session.model.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear:/home/coyotedev/4programmers/../framework/:/home/coyotedev/4programmers/:/home/coyotedev/4programmers/module/pastebin:/home/coyotedev/4programmers/module/poll:/home/coyotedev/4programmers/module/comment:/home/coyotedev/4programmers/module/menu') in /home/coyotedev/framework/lib/load.class.php on line 57

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/coyotedev/framework/lib/load.class.php:57) in /home/coyotedev/4programmers/lib/TriggerException.class.php on line 32
Błąd systemu

--------------------------------------------------------------------------------

Program wykonał nieprawidłową operację. Jeżeli uważasz to za słuszne, powiadom administratora tego systemu pod adresem [email protected]

Unable to load model session

#0 [internal function]: TriggerException->errorHandler(256, 'Unable to load ...', '/home/coyotedev...', 332, Array) #1 /home/coyotedev/framework/lib/load.class.php(332): trigger_error('Unable to load ...', 256) #2 /home/coyotedev/4programmers/controller/adm/logout.php(14): Load->model('adm/session') #3 [internal function]: Logout->main() #4 /home/coyotedev/framework/lib/dispatcher.class.php(59): call_user_func_array(Array, Array) #5 /home/coyotedev/framework/common.php(206): Dispatcher::dispatch('logout', 'main', 'adm', Array) #6 /home/coyotedev/4programmers/index.php(69): Front_Controller::start('/home/coyotedev...') #7 {main}
/home/coyotedev/4programmers/lib/TriggerException.class.php [49]

Tak przy okazji znalezione. Dotyczy wylogowania z panelu.

A to wygląd z panelu admina pod IE 7/ IE 8 beta, pod FF 3.0.x wygląda podobnie.
user image

Pod IE 7, system w2k8/w2k3 (IE ustawione jest na pytanie o każdy adres strony, który trzeba dodać lub odrzucić), pytany jest o adres http:// niestety nie znalazłem tego nigdzie w kodzie. Problem dotyczy Wiki/View/Deplhi i innych z widoku View. Jak wiadomo dodać takiego adresu nie można, ale trzeba znaleźć przyczynę.

0

Blad z wylogowaniem z panelu poprawiony. poprawka na SVN.
Co do wygladu, to trzeba style na ul, li napiasc odpowiednie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1