FreeRice - prośba o testy i opinie

0

Witam wszystkich :)
Pewnie kojarzycie stronę http://freerice.com/. Udzielając tam dobrych odpowiedzi zdobywa się ryż, który potem jest przekazywany potrzebującym. Akurat miałem trochę wolnego czasu i napisałem bota, który zbiera ryż. Jest on dostępny tutaj: http://www.sendspace.com/file/kp00a4

Gdyby ktoś miał czas, to prosiłbym o przetestowanie programu i wyrażenie opinii :) Chodzi mi głównie o sprawdzenie:

  • autostart - w tej chwili dostępny tylko na systemie Windows, testowany na XP
  • szybkość działania - w teorii program powinien w ciągu minuty wysyłać około 35 odpowiedzi
  • GUI - klawisze skrótów, przyciski i cała reszta

Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Prosiłbym też o podanie platformy, na jakiej działał program :)
Pozdrawiam :)

0

Link nie działa

0

Dziwne, bo mi działa :) Ale już zmieniłem link na inny :)

0

Pobrałem i testuję, ale po uruchomieniu bardzo długo wisi na "Akcja: Łączenie z serwerem". Później przechodzi do pobierania pytania. Po chwili w terminalu pojawia się: Wystąpił błąd w czasie zmiany tematu: For input string: ""
Później znowu próbuje łączyć.
Przez kilka minut nie udało się zdobyć ziarenka.

Strona FreeRice działa i program nie jest blokowany przez firewall.
System: Ubuntu 32-bit
Java: 1.6.0_13-b03

Kilka uwag:

  1. Do logowania lepiej wykorzystaj log4j, a nie zwykłe System.out.println
  2. Zamiast tworzyć "Options.dat", przechowuj ustawienia używając klasy Preferences (http://java.sun.com/javase/6/docs/api/java/util/prefs/Preferences.html). Pod Windowsem używa rejestru. Pod resztą ukrytych plików.
0

Dzięki za uwagi :) A co do błędu programu, to chwilowo nie mam żadnego pingwinka do przeprowadzania testów, więc to musi poczekać :) Ale mimo wszystko dzięki za zainteresowanie :)

0

Win XP sp2 jdk jakieś najnowsze :p Cóż wolno to troche działa ... ale działa i ziarenka ryży bez problemu zdobywa z oczekiwaną ilością zapytań. Wolno działa np menu o autorach, zawiesza się na chwilę gdy chcę je pokazać a potem animacja skacze (mały płynny obrót a potem stoi i tak w kółko). Długo się też uruchamia i wlaściwie nie wiem czy coś się stało kiedy dwukliknąłem na jarka czy nie ... dopiero po chwili zobaczyłem loga czyli coś się dzieje a potem dopiero ikonkę przy zegarze. po drugiej próbie odtwarcia strony o autorach animacja się nie pokazała a okno na chwilke przzystanęło...

0

Dzisiaj po uruchomieniu wykrył aktualizację.
Spytał, czy pobrać i powiedziałem, że tak.
Pobrał OK. Powstał plik "update.zip".
Następnie wywalił błąd "Wystąpił błąd! Spróbuj ponownie, lub wykonaj aktualizację ręcznie"

Czy nie mógłbyś udostępnić źródeł, to bym mógł powiedzieć gdzie dokładnie jest błąd? Niestety jad nie potrafi zdekompilować jednego z pliku.


EDIT:
Ręcznie dokonałem aktualizacji.
Nowa wersja działa u mnie OK.

0
__krzysiek85 napisał(a)

Dzisiaj po uruchomieniu wykrył aktualizację.
Spytał, czy pobrać i powiedziałem, że tak.
Pobrał OK. Powstał plik "update.zip".
Następnie wywalił błąd "Wystąpił błąd! Spróbuj ponownie, lub wykonaj aktualizację ręcznie"

Czy nie mógłbyś udostępnić źródeł, to bym mógł powiedzieć gdzie dokładnie jest błąd? Niestety jad nie potrafi zdekompilować jednego z pliku.

Prawdopodobnie błąd jest związany z określeniem ścieżki do pliku jar. O ile na win nie ma z tym problemów, to na pingwinku coś nie chce działać :) W każdym razie ciągle próbuję rozwiązać ten problem i jest to jeden z priorytetów :)
Co do źródeł, to całości wysyłał nie będę, ale mogę wysłać część odpowiedzialną za aktualizację. Jeżeli chciałbyś je obejrzeć, to daj znać.

EDIT: Mógłbyś zajrzeć do pliku log programu i napisać mi, jaki dokładnie błąd wystąpił w czasie aktualizacji? Najlepiej by było, gdybyś wysłał mi całą zawartość pliku log jako PM :)

__krzysiek85 napisał(a)

Pobrałem i testuję, ale po uruchomieniu bardzo długo wisi na "Akcja: Łączenie z serwerem". Później przechodzi do pobierania pytania. Po chwili w terminalu pojawia się: Wystąpił błąd w czasie zmiany tematu: For input string: ""
Później znowu próbuje łączyć.
Przez kilka minut nie udało się zdobyć ziarenka.

Co do tego błędu, to serwer nie odpowiadał, gdyż otrzymywał złe żądanie :) Chodziło o znak końca linii, ale już to jest poprawione :) Czy mógłbyś sprawdzić, jak szybko program zbiera ziarna?

rpodhajny napisał(a)

Cóż wolno to troche działa

Przyznaję, że za bardzo nie wiem, co powoduje takie mulenie interfejsu. Być może jesteś po prostu szczęściarzem ;) W każdym razie dzięki za informację :)

Pozdrawiam wszystkich, dziękuję za wszelkie zainteresowanie i proszę o niedekompilowanie kodu :) Będę wdzięczny :D

EDIT: Trochę poprawiłem funkcję aktualizacji, mam nadzieję, że już będzie dobrze działała. Przynajmniej u mnie na wszystkich systemach działała (Win XP, Ubuntu 9.04). Tutaj link:
http://www.sendspace.com/file/nhshw1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1