Migająca belka formy...

0

Witam.

Mam pytanko.
Co zrobić aby migała górna belka formy :))

Z góry dziekuję.
tigerLeszek

0

Ja bym dodał timer'a i co sekunde malował belkę na inny kolor.

0

Witam.

Kiedyś uzyskałem taki efekt w VB przy pomocy funkcji API, ale jak to zrobić w C# ?

Pozdrawiam.

0
using System.Runtime.InteropServices;
public partial class Form1 : Form
{
    [DllImport("User32.dll")]
    public static extern bool FlashWindow(IntPtr hWnd, bool bInvert);

    private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {
        FlashWindow(Handle, true);
    }
//...
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0