Aktywne formy...

0

Mam program który składa się z dwóch form. Jak zrobić żeby cały czas obydwie miały aktywny pasek tytułowy?? [glowa]

0

Aktywny? Nie można.

Ale jak zależy Ci tylko na kolorze, to możesz sobie sam malować ten pasek.

0

W sumie można

Dajesz jedną MDI a drugą MDIChild i obie będą aktywne :-P :-P

0

W sumie można

Dajesz jedną MDI a drugą MDIChild i obie będą aktywne :-P :-P

Nie. To, że obie belki okien będą miały kolor aktywnego okna, nie oznacza, że będą aktywne w sensie przyjmowania informacji zewnętrznych (mysz, klawiatura).

0

No tak, ale przynajmniej chłopak będzie się cieszył że mają taki sam kolor paska stanu :-D

0

No tak, ale przynajmniej chłopak będzie się cieszył że mają taki sam kolor paska stanu :-D

to mozna sobie pomalowac jak to zasugerowal marooned

moze chodzi ci o zdarzenia? wtedy po prostu wczytujesz zdarzenia z jednej i przesylasz informacje o nich do 2 formy, inaczej sie nie da.

ps. sprobuj jednoczesnie aktywowac 2 okienka :)

0

Pomysł z użyciem Formy typu MDI jest dobry. Z punktu widzenia użykownika nie będzie wiedził on różnic - forma główna i froma podzędna będą zachowywać się identycznie. Nie jest problemem sterowanie formatki podrzędnej z wykorzystaniem np. paska narzędzi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0