Prośba o ocene CV na Junior Frontend

0

Witam,
szukam pracy jako Junior Frontend lub praktyk. Nie miałam wcześniej doświadczenia. Więc mam wątpliwości czy moje CV jest ok.
Będę wdzięczna za info co jest do poprawy :)Копия resume.pdf

2

HTML (Hypertext Markup Language)

Nie potrzeba rozwijać skrótów powszechnie używanych technologii typu HTML, CSS, DOM, SQL. To zaśmieca tylko CV.

Rozwijanie skrótów miałoby sens, gdyby to było coś mniej znanego albo coś, co łatwo można by pomylić z czymś innym np. NLP (Natural Language Processing vs. Neuro-linguistic programming, CV - computer vision itp.)

System kontroli wersji:
GitHub - poziom podstawowy

GitHub to nie jest system kontroli wersji. Jest nim Git, natomiast GitHub to hosting na Gita oraz różne dodatki (np. możliwość dyskutowania w issues).

możliwość pobrać CV,

powinno być możliwość pobrania CV

dostępu do każdego projektu na osobnej stronie,

--> dostęp do każdego projektu na osobnej stronie,

0
LukeJL napisał(a):

HTML (Hypertext Markup Language)

Nie potrzeba rozwijać skrótów powszechnie używanych technologii typu HTML, CSS, DOM, SQL. To zaśmieca tylko CV.

Rozwijanie skrótów miałoby sens, gdyby to było coś mniej znanego albo coś, co łatwo można by pomylić z czymś innym np. NLP (Natural Language Processing vs. Neuro-linguistic programming, CV - computer vision itp.)

System kontroli wersji:
GitHub - poziom podstawowy

GitHub to nie jest system kontroli wersji. Jest nim Git, natomiast GitHub to hosting na Gita oraz różne dodatki (np. możliwość dyskutowania w issues).

możliwość pobrać CV,

powinno być możliwość pobrania CV

dostępu do każdego projektu na osobnej stronie,

--> dostęp do każdego projektu na osobnej stronie,

Dziękuję!
P.s. rozwijałam skróty biorąc pod uwagę słowa kluczowe ATS

0

Skróciłbym CV do 1 strony, długość potrafi odstraszać - moje CV z 5 letnim doświadczeniem się mieści na 1 stronie, więc twoje też powinno dać radę. Np. umiejętności można skrócić do 1-2 linijek samych nazw, nie trzeba się rozdrabniać.

Ponadto, widząc "rok samodzielnej nauki" a następnie określenia "zaawansowany" i "średnio zaawansowany" przy umiejętnościach jest dla mnie mocno wątpliwe, jako rekruter pomyślałbym że to naciągane. Lepiej już nie pisać poziomu umiejętności.

Udemy, Coursera, Youtube
● Projekty
● Aktywne korzystanie z różnych źródeł informacji w tym Stack Overflow

To do wywalenia IMO, mało wnosi, kursy Udemy, filmiki na YouTube czy używanie Stack Overflow nie są niczym do pochwalenia się w CV

W "Edukacja" dałbym zamiast tego Książki oraz Kursy razem, wypisane skrótowo np:

Książki: Tajniki języka JavaScript. Wskaźnik this i prototypy obiektów; Tajniki języka JavaScript.
ECMAScript 6 i dalej
Kursy: React Native Meta, JavaScript, Vanilla JavaScript, Tworzenia Stron WWW w HTML i CSS

Jeżeli nie aplikujesz na stanowisko wymagające umiejętności sprzedaży i/lub zarządzania, pozbyłbym się zupełnie sekcji o doświadczeniu jako "Specjalista ds. Sprzedaży" lub ewentualnie wyszczególnił tam tylko rzeczy, które mogą mieć znaczenie dla pracy jako Frontendowiec - współpraca z klientem, z innymi ludźmi w zespole itd. takie generyczne rzeczy. Czytając "nadzór nad stanem magazynowym" jako rekruter zastanawiałbym się - ale po co mi to wiedzieć?

Użyte języki programowania - JavaScript (React.js, React Router), CSS, HTML

CSS i HTML to nie języki programowania, więc proponuję zmienić na "Użyte technologie"

0
dalbajob napisał(a):

Skróciłbym CV do 1 strony, długość potrafi odstraszać - moje CV z 5 letnim doświadczeniem się mieści na 1 stronie, więc twoje też powinno dać radę. Np. umiejętności można skrócić do 1-2 linijek samych nazw, nie trzeba się rozdrabniać.

Ponadto, widząc "rok samodzielnej nauki" a następnie określenia "zaawansowany" i "średnio zaawansowany" przy umiejętnościach jest dla mnie mocno wątpliwe, jako rekruter pomyślałbym że to naciągane. Lepiej już nie pisać poziomu umiejętności.

Udemy, Coursera, Youtube
● Projekty
● Aktywne korzystanie z różnych źródeł informacji w tym Stack Overflow

To do wywalenia IMO, mało wnosi, kursy Udemy, filmiki na YouTube czy używanie Stack Overflow nie są niczym do pochwalenia się w CV

W "Edukacja" dałbym zamiast tego Książki oraz Kursy razem, wypisane skrótowo np:

Książki: Tajniki języka JavaScript. Wskaźnik this i prototypy obiektów; Tajniki języka JavaScript.
ECMAScript 6 i dalej
Kursy: React Native Meta, JavaScript, Vanilla JavaScript, Tworzenia Stron WWW w HTML i CSS

Jeżeli nie aplikujesz na stanowisko wymagające umiejętności sprzedaży i/lub zarządzania, pozbyłbym się zupełnie sekcji o doświadczeniu jako "Specjalista ds. Sprzedaży" lub ewentualnie wyszczególnił tam tylko rzeczy, które mogą mieć znaczenie dla pracy jako Frontendowiec - współpraca z klientem, z innymi ludźmi w zespole itd. takie generyczne rzeczy. Czytając "nadzór nad stanem magazynowym" jako rekruter zastanawiałbym się - ale po co mi to wiedzieć?

Użyte języki programowania - JavaScript (React.js, React Router), CSS, HTML

CSS i HTML to nie języki programowania, więc proponuję zmienić na "Użyte technologie"

Dziękuję:)

0

A ja proponuję Tobie skorzystanie z darmowego generatora CV na pracuj. pl (https://cv.pracuj.pl/) oni mają tam wiele szablonów do wyboru i samo to kategoryzuje twoje kompetęcje oraz dane, które chcesz podać. Dobierzesz nie tylko wygląd, który ci podpsuje do danej pracy - ale też ta aplikacja sama ładnie wpisze twoje dane w strukturę dokumentu. Bardzo dobre rozwiazanie i szczerze polecam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1