Properties

0

Ponawiam sprawe dziwnego wywolania podczas tworzenia komponentu. Powtarzam, ze po konstruktorze wykonuje siem wywolanie SetData(1), procedury z properties:

property Data: Integer read FData write SetData;

Dlaczego i jak to ominoc?
--Delphi 4

Skysh The God, Your Slave

0

Primo: Juz Ci to tlumaczylem, a skoro masz zrodla to nie wiedze problemu
Secundo: Kup sobie wreszcie slownik ort, bo az mi sie plakac chce jak widze te twoje cudactwa

0

Ale Ci sie dostalo Skysh :)--Pawel

Delphi6

0

Co do secundo to sobie bede pisal jak bede kciał i nikt poza Adminem mi tego nie zabroni. A po primo, to chyba lekko pomyliles posty, bo nie wiem jak mam nie miec zrodel komponentu, ktory wlasnie pishe????? Cos mash nie po kolei. I nie czepiaj siem mojej pisowni. Skoro jestes taki sprytny, to wyjasnij mi to wywolanie. :( --Delphi 4

Skysh The God, Your Slave

0

"Rzem siem" juz Ci tlumaczyl wczesniej - wybacz, ale skoro sam piszesz
komponenty chyba jestes juz "lekko zaawansowany" i nie powinno byc dla ciebie
problemem rozwiazanie - tym bardziej ze wylozylem ci to wczesniej
najprosciej jak mozna. Jesli tego nie kumasz i chcesz jeszcze prosciej to zalecam
(poza slownikiem ort) kontakt z Borland Polska - zloz skarge ze
"siem tem kompomenty cieszko pirze" ....

To bylo primo - a secundo - przepraszam za
ton wypowiedzi, ale nie lubie gdy gosc nie potrafiacy
pisac "po polskiemu" rzuca mi tekst "Cos masz nie po kolei".

Pozdrawiam (mimo wszystko)

Fojcik
GG: 19840

0

Jeśli chodzi o to niepokolei to miałem na myśli mój post pod twoją odpowiedzią. Mówiłem, że to mi nie działa i podałem dlaczego. Co do mojej znajomości polskiego, to nie będę się publicznie o to kłócił, zresztą jak widzisz, normalne posty też umię pisać. :-) A co do mojego problemu, nie pisz że go rozwiązałeś, bo to co napisałeś testowałem dziesiątki razy przed napisaniem pierwszego postu. I nie działa. Co do mojego zaawansowania, to nawet zaawansowany ma czasem problemy, geniuszy nie ma. I o co ci chodziło ze źródłami???--Delphi 4

Skysh The God, Your Slave

0

Jeszcze raz wyjaśniam problem. Mam takie deklaracje:

FData : Integer;
procedure SetData(Value :Integer);
constructor Create(AOwner :TComponent);override;
property Data : Integer read FData write SetData;

constructor TComp.Create(AOwner :TComponent);
begin
inherited Create(AOwner);
SetData(1000);
end;

procedure TComp.SetData(Value :Integer);
begin
if Value&lt&gtFData
then FData:-Value;
end;

i po wykonaniu creatora jest nie wiadomo skond wywolanie SetData(1). Sprawdzilem w pracy krokowej. Skąd?????

--Delphi 4

Skysh The God, Your Slave

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1