File Properties

0

I mam kolejny problem ktorego na 100 % nie ma w faq. Jak sprawdzic w plikach 'FileProperties' - czyli : producent, sciezka, data modyfikacji itp. Problem polega na tym ze wyniki chce zapisac do pliku tekstowego, i nie wlasciwosci jednego, a wielu plikow . Prosze o pomoc

0

na 4p jest pokazane, jak wyciągać właściwości pliku - co za problem sprawdzić w pętelce więcej niż jeden plik naraz?

0

wlasnie o to chodzi ze jest problem ... Wyniki chce zapisac do pliku- poza tym chce zeby to byl maly program nie zabierajacy duzo zasobow

0

W algorytmach masz pokazane jak pobrać pliki do listy ... - teraz do każdego sprawdzasz te parametry...

0

ehh.. no coz .. wiec wlasnie powstal problem. Staralem sie robic tak jak mowicie, ale nic z tego. Chce zeby mi sie wyswietlily wlasciwosci wszystkich plikow *.exe- a jak wiemy na roznych komputerach beda rozne execi. To jest pierwszy problem, drugi to ze ja nie mam pojecia jak z takiego okna wyciagnac informacje dla delphi :-/ Te dane ktore sa w tym oknie wyswietlane maja byc ostatecznie zapisane do pliku - w tym tkwi problem

0

przecież na forum jest kod, który te dane wyciągnie! czytaj uważnie, co ludziska piszą, i równie uważnie przeszukuj zawartość serwisu.

0
procedure TfrMain.SearchDir(StartPath: String); 
var
  SR: TSearchRec;
  Found : Integer;
  i: Integer;

function IsDir(Value : string) : string;
begin
  if Value[Length(Value)] <> '' then
    Result := Value + '' else Result := Value;
end;

begin
  Found := FindFirst(IsDir(StartPath) + '*.*', faDirectory, SR);
  while Found = 0 do
  begin
    Application.ProcessMessages;
    if ((SR.Attr and faDirectory) = faDirectory) and ((SR.name <> '.') and (SR.name <> '..')) then
    begin

    // Katalogi pod nazwą SR.Name

      SearchDir(IsDir(StartPath) + SR.name);

    end
    else
    if ((SR.Attr and faDirectory) = 0) then
    begin

    if (AnsiLowerCase(ExtractFileExt(IsDir(StartPath) + SR.name)) = '.mp3') then // MP3ki...

    end;
    Found := FindNext(SR);
  end;
  FindClose(SR);
end;

Procedurę wywołujesz z parametrem string, który jest ścieżką dostępu do katalogu (jesli dysku to dajesz "c:"). Jeśli chcesz zapisać do pliku jakieś informacje to wcześniej dajesz:

AssignFile..
Rewrite(..
itd. - o tym masz w artykułach.

0

dzieki za pomoc - ja znalazlem tylko procedurke wyswietlajaca okno z wlasciwosciami plik

0

kolejny problem - jak mam sie odwolac do tej procedrury - zeby mi zwrocila te wlasciwosci ? Zapisanie wyniqw do pliku to nie problem ale co ma si ew nim znalezc !

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0