promocja dnia helionu

0

jak pobrać na swoją stronę obrazek promocji ksiązki z http://helion.pl

ps. obrazek po lewej stronie (dzisiaj Hacking. sztuka penetracji)

0

nie kapuję co ty chcesz uzyskać - to po pierwsze a po drugie to tam po lewej nie ma żadnego obrazka :/

// dop: sorry fucktycznie za którymś odświeżeniem strony pojawił mi się ten obrazek. ale chcesz pobierać obrazek który się pokazuje w tym miejscu ?? żeby na twojej stronie był zawsze ten sam obrazek co jest na tej stronie ??

0

podzielmy stronę helion.pl na trzy części (pionowo): lewe menu, center, prawe menu.

W lewym menu masz pokolei:
-znajdź książkę
-cennik i informacje
-pomoc online
-bestsellery
-twój koszyk
-jakie książki
-konkursy i promocje <-- tutaj jest obrazek książki
-w wolnej chwili
-adres itp.

user image

ten obrazek się codziennie zmienia i ja bym chciał sobie go wstawić na moją stronkę i wtedy nie będe musiał wchodzić specjalnie na helion.pl

ps. tak samo bym chciał z <url>mikom.pl</url>

0

no to pobierasz skryptem PHP tą stronę po jakimś buforze i sprawdzasz czy w linii funkcja eregi znajduje przy użyciu maski <IMG SRC=" " BORDER=0 WIDTH=72 HEIGHT=95 i wtedy kończysz ściąganie i sprawdzasz co też to ci skrypcik znalazł, dodajesz do tego http://helion.pl na początku i tyle.

0

oto właśnie chodziło, tylko czy możesz to zapisać w postaci kody copy-paste ?? Wiesz, ja dopiero zaczynam z PHP

0

no luzik. poczekaj 5 min to napisze kod.

// dop: już napisałem. oto on:

<?php
$plik=@fopen('http://www.helion.pl/','r');
$koniec=false;
while(!feof($plik)&&!$koniec){
  $bufor=chop(fgets($plik,1024));
  if(eregi("<img src=\"(.*)\" border=0 width=72 height=95",strtolower($bufor),$out)){
    $koniec=true;
    echo 'Oto twój obrazek: <img src="http://www.helion.pl/'.$out[1].'"> Pozdrawiam';
  }
}
fclose($plik);
?>

// zapomniałem fclose zrobić. pozdrawiam !!

0

big thx [hurra]

0

jeszcze dodam że wykorzystanie poniższego skryptu da powiekszony obrazek:

<?php
$plik=@fopen('http://www.helion.pl/','r');
$koniec=false;
while(!feof($plik)&&!$koniec){
  $bufor=chop(fgets($plik,1024));
  if(eregi("<img src=\"(.*)\" border=0 width=72 height=95",strtolower($bufor),$out)){
    $koniec=true;
    $obrazek=str_replace('72x95','181x236','http://www.helion.pl'.$out[1]);
    echo 'Oto twój obrazek: <img src="'.$obrazek.'"> Pozdrawiam';
  }
}
fclose($plik);
?>

oczywiście zadziała to tylko wobec helion.pl :)

0

sprawdzałeś, czy działa ??

Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /data/members/ziom.php on line 6

<br><br><br>
<?php
$plik=@fopen('http://www.helion.pl/','r');
$koniec=false;
while(!feof($plik)&&!$koniec){
  $bufor=chop(fgets($plik,1024));
  if(eregi("<img src=\"(.*)\" border=0 width=72 height=95",strtolower($bufor),$out)){
    $koniec=true;
    $obrazek=str_replace('72x95','181x236','http://www.helion.pl'.$out[1]);
    echo 'Oto twój obrazek: <img src="'.$obrazek.'"> Pozdrawiam';
  }
}
fclose($plik);
?>
0

sprawdzałem i sprawdziłem jeszcze raz i działa.

0

Ale po co tak ;) Zarejestruj sie u nich jako partner - dostaniesz link do odpowiedniego plugina, ktory generuje okladke.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1