Wątek przeniesiony 2021-01-18 14:09 z Nietuzinkowe tematy przez Ktos.

Prośba o doradzenie technologii przy stronie Web z bazą danych

0

Witam, Chciałem wykonać swoją 1 dynamiczną stronę opartą na bazie danych. Strona ma byc dosc prosta, ale z nowoczesnym wyglądem. Do tej pory największe doświadczenie miałem w aplikacjach desktopowych (c#, wpf, mssql). Pomyślałem o stronie ASP.NET z wykorzystaniem np. Angular? A może dobrym rozwiazaniem jest wykonanie takiej strony w klasycznym HTML, JavaScript + np. api napisane w c#. A może skorzystanie z React Js? Najwiekszy problem mam z JavaScript, z którym miałem do tej pory najmniej do czynienia . Czy mógłbym prosić o doradzenie jaką drogę obrać w moim przypadku?

4

A co ta strona ma robić?

0
Freja Draco napisał(a):

A co ta strona ma robić?

Przede wszystkim.

dodam: @SethBrundle hosting ile ma cię kosztować? najtańszy będzie PHP albo Python

0

Im prostszy projekt tym wybór narzędzia w zasadzie ma marginalne znaczenie. Użyj czegoś oklepanego np. wordpress znajdziesz sporo tutoriali, przykładow którymi będziesz mógł się wspierać jak utkniesz.

2

z wykorzystaniem np. Angular? A może dobrym rozwiazaniem jest wykonanie takiej strony w klasycznym HTML, JavaScript + np. api napisane w c#. A może skorzystanie z React Js? Najwiekszy problem mam z JavaScript, z którym miałem do tej pory najmniej do czynienia

React czy Angular dodają dużo abstrakcji, więc zanim się tego nauczysz, może upłynąć trochę czasu.
Ponadto jeśli nie znasz JavaScriptu, to jak będziesz miał jakiś problem, to nie odróżnisz, czy wynika on z tego, że źle użyłeś Reacta/Angulara, czy może nie rozumiesz JavaScriptu.
No i jeśli to twoja pierwsza strona, to nawet nie będziesz potrzebował tego, co ci React czy Angular daje.

Czyli jeśli to twoje pierwsze rodeo, to lepiej nie szaleć, tylko zrobić normalnie frontend strony w HTML/CSS/JS.

z nowoczesnym wyglądem.

CSS for the win :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1