Jak zrobić pewien element w html & CSS3

0

Witajcie moi drodzy!

Zwracam się do was o cenną pomoc,wierzę że mi pomożecie oraz że wytłumacze wam dokładnie oco mi chodzi...

Pragnę w html i css3 zabrać się za zrobienie takiego czegoś :
http://getbootstrap.com/examples/jumbotron/
Ja chciałym mieć to napisane w html i css3 ale kompletnie nie wiem jak się za to wziąć..

zależy mi na tym by do tego 'helloworld' co podałem link dodać 3 obrazki nie za wielkie i pod każdym obrazkiem chciałbym dodać krótki tekst...

Bardzo liczę na waszą pomoc,za okazaną pomoc dziękuję z całego serca gdyż bardzo mi na tym zależy! ;-)

1

Generalnie możesz sobie kod z tego przykadu przekleić w stosunku 1:1, tylko musisz pamiętać żeby ściągnąć biblioteki obsługujące bootstrap(.css, .js). Natomiast co do podziału na 3 kolumny zerknij tutaj http://getbootstrap.com/examples/grid/

0

ale ja chcę to w CSS3 napisać..

1
Czarny Mleczarz napisał(a):

ale ja chcę to w CSS3 napisać..

Zobacz co jest w bibliotece bootstrap.css którą powinienieś podpiąć -wtedy uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie;)

1
nieznasz napisał(a):

Ewentualnie Media Query:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Guide/CSS/Media_queries

Tylko po co? Bootstrap na dzien dobry daje responsywne containery więc nie ma raczej takiej potrzeby bo jest to wbudowane w bibliotekę.

0

sebastiano mógłbyś mi opisać jak to krok po kroku zrobić ?
Bardzo mi na tym zależy i szanuję waszą pomoc

0

ewentualnie możesz kliknąć F12 i podejrzeć jak to zostało zrobione i jak działa

usunąć/dodać klasy, atrybuty

0

@Sebastiano
w jakich przypadkach wykorzystałbyś media query? Robię kolejną stronę responsive i miałem zabrać się za bootstrapa, jednak zrezygnowałem.
Planuję zapoznanie się z tą biblioteką jak najszybciej, jednak chciałbym jeszcze jeden sklep zrobić z media query.
Czy to rozwiązanie jest już odrzucone?

0

bootstrap korzysta z mediaqueries, pooglądaj przykłady

2
nieznasz napisał(a):

@Sebastiano
w jakich przypadkach wykorzystałbyś media query? Robię kolejną stronę responsive i miałem zabrać się za bootstrapa, jednak zrezygnowałem.
Planuję zapoznanie się z tą biblioteką jak najszybciej, jednak chciałbym jeszcze jeden sklep zrobić z media query.
Czy to rozwiązanie jest już odrzucone?

Zapytanie medialne są wbudowane w bootstrapa. Odpal sobie tę biblioteke (bootstrap.css, bootstrap-responsive.css) i przejrzyj pobierznie. Najważniejsze żeby wiedzieć z jakich kontenerów korzystać a to jest w dokumentacji (bootstrap grid layout)

0

Tak na szybko napisane:
http://jsfiddle.net/e4emxb5s/

pozdrawiam!

a obrazki dodajesz w każdym z trzech boksów i gotowe

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1