dziwny format daty

0

Hej

Na moim serwerze w pętli while wyciągam m.in. do tabeli datę dokumentu, testowy, przykładowy sposób wyświetlenia formatu daty wygląda, tak :

echo date($sub_item['data_dok'])."<p>";   //dla testu

$dzien1   = date("d-m-Y",strtotime($sub_item['data_dok']));    //w rzeczywistosci

wynik wyświetlenia (dla testu) :
+02002008-10-15T0914+02:0031 4 2005 12:00AMOct

zaś na localhost widzę (test) :
13 pamź 2008 0:00

i właśnie przez taki format mam spore kłopoty- funkcja date po nadaniu wewn. param. Y-m-d wyświetla format 1970-01-01 z poprawnej daty w bazie, nieważne jakiej, np 2008-12-08 . Porównywałem już pliki php.ini z serwera i localhost, ale wygląda tak samo.

HELP !

0

wstawiając w zapytaniu SQL, coś takiego : CONVER(varchar, DataDokumentu,122), funkcja date($val_date_dok) w PHP zaczęła działać prawidłowo.

Ale wciąż nie mogę znaleźć przyczyny dlaczego tak się dzieje ?

0
error_reporting(0xFFFF);
var_dump($sub_item['data_dok']);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1