Format daty

0

mam taki problem

gdy w java próbuję ustawić datę
DateFormat format = DateFormat.getInstance(DateFormat.SHORT, Locale.US);
w Eclipse wyrzuca mi błędy

The method getInstance() in the type DateFormat is not applicable for the arguments (int,Locale)

o co z tym chodzi?

2

http://docs.oracle.com/javase[...]api/java/text/DateFormat.html

getInstance() jest bez parametrów. Spróbuj getTimeInstance(int style, Locale aLocale) i getDateInstance(int style, Locale aLocale).

EDIT: Jak wyrzuca Ci błąd, to najpierw go przeczytaj (jeśli nie znasz angielskiego, to nawet nie próbuj być programistą), a potem pisz na forum.

0

No chyba jasna odpowiedz? Nie ma takiej metody. getInstance() nie bierze zadnego argumentu.
Za to sa getTimeInstance, getDateInstance, ktore biora.

0

ok wielkie dzięki pomogło :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0