Dlaczego nie widzę folderu projektu?

0

Hej, zacząłem się uczyć pythona. Chciałem ogarnąć podstawy, więc sory jeśli moje pytanie wyda się komuś śmiesznie oczywiste.
Po zainstalowaniu django: python -m pip install django,
sprawdziłem czy instalacja się udała poleceniem django-admin. Pracuję na windzie 10. Zastanawiam się czy comodo nie odinstalować, bo firewall już sobie
wyłączyłem. W sieci wyczytałem, że podobno comodo może być problemem.
Chodzi po prostu o to, że daję normalne proste i oczywiste polecenie:
django-admin startproject mydemo, daję enter i nie wyskakuje żaden error, jednak folder projektu też nie tworzy.
W sieci jest podpowiedź coś odnośnie virtualenv, ale jak dałem polecenie "pip list", to django jest na tej liście.
W dodatku gdy powtórnie dałem polecenie "django-admin startproject mydemo", to dostaję error że taki folder już istnieje.
No to dlaczego nie widzę tego folder ani z poziomu cmd ani explorera?
Jakieś ideas?

edit: znaczy wszystko wskazuje na to, że ten folder z projektem się utworzył, bo gdy daje powtórnie polecenie, to
dostaję komunikat "..allready exists". Tylko po prostu tego folderu nie widać ani w explorze windy ani w comandzie.

1

Ok, chyba temat do zamknięcia. Odinstalowałem comodo i co prawda tego projektu też nie widać, ale utworzyłem kolejny i już go widać.
Najwyraźniej słusznie przeczytałem na stacku, ze podobno comodo blokuje skrypty pythona, więc chyba o to chodziło.
Może się komuś przyda;-)

0

o, Komodo. Dalej się używa tego edytora do Pythona? Czy o czym innym piszesz? (w końcu przez C napisałeś, więc może to przypadkowe podobieństwo nazw)

1

@LukeJL: Nie nie, chodzi o antywirusa. Trzeba odinstalować antywirusa Comodo i zainstalować innego jakiegoś, jednak też jak widać po odinstalowaniu oraz koniecznym restarcie, trzeba jeszcze raz utworzyć projekt. Wtedy jest ok. Ale tak, chodzi o antywirusa, nie o edytor.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1