Wątek przeniesiony 2023-12-03 12:48 z JavaScript przez Riddle.

Jak poprawnie wykonać scaffold projektu?

0

Witam

Od kilku godzin ma problem z utworzeniem projektu w React z użyciem TypeScript ponieważ notorycznie wychodzą błędy.
Obecnie staram się utworzyć projekt przez narzędzie Vite, aczkolwiek i tu pojawia się problem w postaci błedy Unexpected token ".".
Używając polecenia npm init vite. Dodam, że obecnie mam wersję 13.14.0 jedyną która wspiera Windows 7. Wiem, że to już stary system, ale
taki dysponuje.
Choć nieco dziwne dla mnie jest to że wcześniej problemow takich nie było z aplikacją w React, bez problemu szło uruchomić aplikację w
przeglądarce.
Podejrzewam iż może mieć to też związek z błędami w systemie w postaci pojawiającego sie komunikatu "nieoczekiwane zatrzymanie pracy Windows Explorer" po czy następuje resetowanie programu, ale to tylko mój domysł.
Obecnie nie jestem w stanie utworzyć projektu w tym narzędziu .

Jakieś sugestie ?

1

Dodam, że obecnie mam wersję 13.14.0 jed

W sensie o Node mówisz, że masz 13? A nie możesz zaktualizować? A próbowałeś przez nvm? To taki programik do instalowania różnych wersji Node.

Albo możesz spróbować wgrać Bun, jeśli dobrze pamiętam, to pisali, że kompatybilne?

W każdym razie w Node często nowe rzeczy nie działają jak masz stary Node.

0
LukeJL napisał(a):

Dodam, że obecnie mam wersję 13.14.0 jed

W sensie o Node mówisz, że masz 13? A nie możesz zaktualizować? A próbowałeś przez nvm? To taki programik do instalowania różnych wersji Node.

Albo możesz spróbować wgrać Bun, jeśli dobrze pamiętam, to pisali, że kompatybilne?

W każdym razie w Node często nowe rzeczy nie działają jak masz stary Node.

Tak, mowa o wersji Node. Obu narzędzi nie próbowałem. Już sobie nawet NPM odpuściłem jako menadżera do instalacji pomijając fakt, że mi ręce opadają na takie trywialne rzeczy. Nie wie czy to problem dopasowania wersji czy błędów systemu.

0

Obu narzędzi nie próbowałem.

To sprobuj.

A jak nie zadziala, to w ostatecznosci moze Docker i na Dockerze zainstalować?

No i tutaj znalazlem tricki, ze ktos cos podmienial w katalogu, zeby nie sprawdzalo i udalo mu sie na Win 7 zainstalowac nowsza wersje Node https://stackoverflow.com/questions/62212754/latest-nodejs-compatible-with-windows-7

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1