[PHP] tymczasowa nazwa aktualnie wysyłanego na serwer pliku

0

Jak odczytać tymczasową nazwę, aktualnie wysyłanego na serwer pliku?

0

zobacz co zwraca:

print_r($_FILES);

0

To są informacje o tym co jest u klienta, a ja potrzebuję te same informację, ale od strony serwera
Podczas uploadu, serwer też tworzy plik tymczasowy...

0

[green] widze ze nie ja jedyny od miesiecy (lat?) sie morduje z progressem przy uploadzie :).

Nazwy uploadowanego pliku przez php nie dostaniesz poki nie bedzie wyslany na serwer. Sa rozne patche do zrodel php, ale wymagaja rekompilacji no i zapomnij o przenoszeniu gdzie tylko chcesz :(.

Cuda wyczynialem z /tmp ale problemu nigdy nie rozwiazalem w sposob zadowalajacy.

Tak czy owak, powodzenia! Jesli Ci sie uda, to podziel sie wiedza :).

0

wlasnie przegladalem manual PHP i natknalem sie na ten link http://www.devpro.it/upload_progress/ co prawda wersja testowa ale warta uwagi

0
CyberKid napisał(a)

co prawda wersja testowa ale warta uwagi

Fajne, ale obawiam sie, ze zawodne. Przy wiekszej liczbie plikow uploadowanych na raz kazdy ma nazwe zlozona z losowego ciagu znakow, nie wiem jak to mozliwe zeby rozpoznac ktory jest akurat tym, ktory dany klient uploaduje.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1