[php] wgranie pliku na serwer.

0

Witam. Jak mogę wgrać tekst do pliku php na serwerze?
np na serwerze jest folder "test" i w nim "test.php" wszystko ustawione z chmodami na 777 i jak mogę za pomocą tego z innego serwera wgrać tekst na drugi serwer do tego pliku ?

0

przez ftp albo jakiś php upload.

0

ftp, odpada... to ma być automatyczna praca, a nie ja mam się jeszcze bawić.

Napisałem taki kod, na krasnalu smiga wszystko, ale juz na serwerze nie do konca, bo wywala błędy:

<FORM enctype="text/plain" ACTION="index.php?zapisz=true" METHOD="Post">
<BR>
<INPUT TYPE="submit" VALUE="test"><BR>
</FORM>

<?PHP

$nazwa_pliku="adres_strony/test.php";
$zawartosc_pliku="echo'HELLO WORLD';";

if ($zapisz){
if(file_exists($nazwa_pliku)) 
$file=fopen($nazwa_pliku, "w"); 
flock($file, 2); 
fwrite($file, $zawartosc_pliku);
flock($file, 3); 
fclose($file); 

Błędy to:

Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in \index.php on line 14

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in \index.php on line 15

Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in \index.php on line 16

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in \index.php on line 17
0

Bo na swoim pr0 krasnalu masz największe ze zua: register globals.
Poczytaj o tym jak należy PRAWIDŁOWO pobierać dane z $_GET i $_POST.
I czemu warto wyłączyć register_globals.

mocny_czlowieczek napisał(a)

ftp, odpada... to ma być automatyczna praca, a nie ja mam się jeszcze bawić.

A co ci przeszkadza w tym żeby nie zrobić tego automatycznie? PHP ma zestaw funkcji z grupy ftp_*

I jeszcze jedno:

if(file_exists($nazwa_pliku))
$file=fopen($nazwa_pliku, "w"); 

Ten kod powoduje otwarcie uchwytu $file tylko wtedy kiedy zadany plik istnieje. Nie wiem po cholerę to, bo fopen w trybie "W" jest w stanie utworzyć sobie plik jeśli takowy nie istnieje.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1