Połączenie z osobną bazą danych przez WAMP

0

Witam, próbuje się połączyć z bazą danych do której dostępy przesłał mi znajomy. Używam WAMP, na początek odpalam standardowy plik php sprawdzający połączenie:

<?php
$link = mysql_connect('server','user','haslo');
if (!$link) {
    die('Could not connect: ' . mysql_error());
}
echo 'Connected successfully';
mysql_close($link);
?>                

Strona wczytuje się bardzo długo i pojawia się komunikat:"Could not connect: Próba połšczenia nie powiodła się, ponieważ połšczona strona nie odpowiedziała poprawnie po ustalonym okresie czasu lub utworzone połšczenie nie powiodło się, ponieważ połšczony host nie odpowiedział."

Wszystko wpisuję dobrze, do bazy loguję się bez problemu, co blokuje dostęp?

1

Konfiguracja serwera MySQL, która nie pozwala na zdalne połączenie.

0
JaCube napisał(a):

Wszystko wpisuję dobrze, do bazy loguję się bez problemu, co blokuje dostęp?

w jaki sposób logujesz się bez problemu? Ze zdalnego kompa czy z tego samego n którym stoi baza?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1