Połączenie z bazą

0

Witam, mam bazę założoną na stronce www.db4free.net, ale nie wiem jak się z nią połączyć. Jak próbuje tak:
String URL = "jdbc:odbc://db4free.net/java";
to wywala błąd. Jak to zrobić?

0

Zajrzyj w te miejsca:
http://www.webdeveloper.pl/java_i_bazy_danych,297,1,2,pl.html
http://www.pcworld.pl/artykuly/49608.html
Może to coś pomoże. Poza tym sprawdź, czy możesz się połączyć z bazą za pomocą innego programu, np. MySQL albo przez ODBC. I jeszcze kwestia, czy wybrałeś właściwy port. Tak na prawdę, to z postu nie wynika co jest źle, nawet nie napisałeś jaki to błąd wywala.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0