Logowanie i Rejestracja PHPbyPrzemo - przez portal

0

Witam, mam jeszcze jeden problemik z PHPbyPrzemo. Kilka dni walczę z zalogowaniem się przez mój własny portal do PHPByprzemo.

Logowanie wstawiłem w formularzu w lokalizacji /home/public_html/index.php
Forum jest w katalogu /home/public_html/forum/login.php

Gdzie plik login.php jest plikiem od logowania.

Plik index.php ma taki kod: (ten od logowania pozostały pomijam)

<? ob_start(); set_include_path(get_include_path() . PATH_SEPARATOR . realpath(__DIR__).'/forum'); ?> <?php // od logowania z bazy forum define('IN_PHPBB', true); $phpbb_root_path = 'forum/'; //include("forum/login.php"); include( $phpbb_root_path . 'extension.inc' . $phpEx ); include( $phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx ); $userdata = session_pagestart( $user_ip, PAGE_INDEX, $session_length ); init_userprefs( $userdata ); ?>
<?php if($userdata['session_logged_in']) { print_r($userdata); echo "
Zalogwany jako:  ".$userdata['username']."
Wyloguj"; } else { echo " print_r($userdata);
<form action="forum/login.php" method="post"> <input type="text" class="formularz" name="username"></input> <input type="password" class="formularz1" name="password"></input> <input type="submit" name="login" class="wyslij" value=""></input> <input type="reset" class="zresertuj" value=""></input> <input type="hidden" name="strona" value="index"> </form>
";} Poza zalogowaniem dałem:: <?php if ( $userdata['session_logged_in'] ) { echo 'Witaj '.$userdata['username'].''; } else { echo 'Nie jestes zalogowany'; } ?>

I problem w tym, że PO POPRAWNYM WYKONANIU FORMULARZU nie loguje mnie. Poprawne wykonanie formularzu z pliku login.php przekierowuje mnie na mój index. Ale nie jestem zalogowany. Nawet przy oryginalnym przekierowaniu nie chce zmienić statusu na ZALOGOWANY.

Wiecie może jak to zrobić ? Kilka dni się z tym męczę pisałem na kilku forach z tym problemem ale nikt nie pomógł. Może Wy pomożecie ? :)

0

To może daj sobie pomóc, a nie wandalizuj postów, nie szanując tych, którzy starają się pomóc?
http://4programmers.net/Forum/Kosz/227033-logowanie_do_phpbyprzemo_z_pozycji_wlasnego_portalu?p=999076#id999076

0

Prościej i szybciej by było w PHP-Fusion ;)

0
xpitex napisał(a):

Prościej i szybciej by było w PHP-Fusion ;)

Ale już całe forum skonfigurowałem ... i grafik robi layout. Wiec ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1