ActiveX

0

Trzybobry!

Czy ktos z Was ma pojecie, czy mozliwe jest tworzenie ActiveX w Delphi (6/7) PE? Mam na mysli "plug-in" lub cos w tej konwencji. Nie chce mi sie instalowac D(6/7) Ent. z Kazaa :-D !!

Z gory dzieki!!

0

Kontrolki ActiveX w Personal Edition nie zrobisz.

0

Kontrolki ActiveX w Personal Edition nie zrobisz.

Szkoda :-( ... Witaj Kazo!!

0

Kontrolki ActiveX w Personal Edition nie zrobisz.

W zasadzie mozna przecież otworzyć projekt zrobiony na innej wersji delphi i mozna kompilować do OCX ( przecież to jest {$E OCX} ), niestety sęk w tym że linijka {$R *.TLB} powoduje błąd w coreide... Po jej usunięciu D6PE kompiluje i nie wiesza się ale wynikowy plik ma 60MB zamiast jakichś tam 320kB :-8

0

Trzybobry!

Tak zajrzalem dopiero do starego posta... Naprawde nie ma ZADNEJ mozliwosci stworzenia ActiveX w D(6/7) PE? Nie ma mozliwosci rozszerzenia Delphi PE o tworzenie ActiveX, jak ma to miejsce w Ent?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0