To jak można pobrać to UPO w PDF

0

Witajcie
Tak pobieram status sesji
https://ksef-test.mf.gov.pl/api/online/Session/Status/20231002-SE-E0393CB9F6-C21E5BF7FF-0E

A jak mam pobrać UPO w PDF takie są zapisy ...

%environment_path %/openapi/gtw/svc/api/KSeFcommon.yaml#/common/Upo/{ReferenceNumber}/{UpoReferenceNumber}
Usługa pozwala na pobranie UPO po kryteriach dostarczonych przez usługę (%environment_path
%/api/common/Status/{ReferenceNumber}).

Jak zamienić to na zapytanie np. dla POSTMANA

Co to jest ta sekcja common ?

Paweł

0

common to interfejs wspólny:https://ksef.mf.gov.pl/openapi/gtw/svc/api/KSeF-common.yaml. Wybierasz środowisko (test, demo prod) potem common/Upo/ i parametr. Jak dobrze kojarzę to dostaniesz XMLa - i gdzieś powinna być od niego transformata żeby przerobić na HTMLa którego będziesz mógł wydrukować do PDFa.

0
KsefIntegrator napisał(a):

common to interfejs wspólny:https://ksef.mf.gov.pl/openapi/gtw/svc/api/KSeF-common.yaml. Wybierasz środowisko (test, demo prod) potem common/Upo/ i parametr. Jak dobrze kojarzę to dostaniesz XMLa - i gdzieś powinna być od niego transformata żeby przerobić na HTMLa którego będziesz mógł wydrukować do PDFa.

Dzięki za podpowiedź
No tak a skąd wziąć {UpoReferenceNumber} bo pierwszy to numer sesji a to drugie to skąd ?
No dostajesz to zaszyfrowane z podpisem.
Jak to dekodować ?

Paweł

0
KsefIntegrator napisał(a):

common to interfejs wspólny:https://ksef.mf.gov.pl/openapi/gtw/svc/api/KSeF-common.yaml. Wybierasz środowisko (test, demo prod) potem common/Upo/ i parametr. Jak dobrze kojarzę to dostaniesz XMLa - i gdzieś powinna być od niego transformata żeby przerobić na HTMLa którego będziesz mógł wydrukować do PDFa.

https://ksef-test.mf.gov.pl/api/common/Status/20231110-SE-812060ACB2-56CB5F02B8-8E

Tak pobierasz UPO dla sesji ale to XML ... Nie spotkałem jak to zamienić na PDF. Klienci chcą PDF

0

Nie robiłem tego jeszcze ale w prezentacji twierdzą że gdzieś tam jest transformata XSLT do przekształcania XMLa na HTML którego można wydrukować.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1