Coyote czemu nie mozna pobrac ?

0

Czemu można pobrać tylko wersje oznaczoną jako Zaarchiwiziowana ? A reszta nie idzie ?

Czy Coyote jest kompatybilny z PHP5 ?

0

Mozesz pobrac aktualne pliki z serwera CVS, najlatwiej CVS via http://cvs.4programmers.net4programmers.net. konkretny link to: http://cvs.4programmers.net/cgi-bin/cvsweb.cgi/coyote/coyote.zip?tarball=1

Musisz jednak miec na uwadze, ze pliki znajdujace sie na CVS, to wersje rozwojowe, nie koniecznie wszystko musi dzialac jak nalezy :)

Coyote nie byl testowany na PHP 5.

0

Teraz jest miodzio, przedtem tej strony nie chcialo mi otwozyc wiec dlatego pytalem...

Tak wiec rowniez zaraz zobaczymy co z PHP5 ;]

Coś moj serwer głupieje :/

Błąd serwera!

Serwer napotkał błąd wewnętrzny i nie jest w stanie zrealizować twojego żądania. Serwer jest przeciążony lub napotkał na błąd w skrypcie CGI.

Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem. 

Może coś mam źle ustawione, ? czy to poprsotu <ort>nie kompatybilność</ort> z PHP5 ?

0

Coyote dziala pod php5, tylko dobrze jest popoprawiac takie bledy jak http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=74526

0

Ale mi się nic nie wyświetla, wejde tylko do katalogu Coyote i takie coś mnie wita...

0

Moze Twoj serwer nie obsluguje plikow .htaccess.
Usun plik .htaccess z glownego katalogu.

0

OBsluguje i to jeszcze jak, zainstalowalem dranstwo ale nie mogę się nawet zalgowoać wszędzie są krzaczki, ążć czy coś koło tego widniej u góy i przy probie zalgowoania wyświetla się tylko to :P

Cięzka sprawa, wydaje mi się że to bład technologiczny.. :/

0

U siebie zalogowac tez sie nie moglem, poza tym wszystko dzialalo :P

0

być może po tym, jak ostatnio zmieniłem sporo plików na cvs, w którymś z plików php został nagłówek od UTF-8. ale wydaje mi się, że wszystko powinno być ok.

co do php5 to tak jak napisał wolverine - coyote cacy działa.

0
seba22 napisał(a)

Cięzka sprawa, wydaje mi się że to bład technologiczny.. :/

[sciana] [sciana] [sciana]

aż musiałem sprawdzić czy to ten sam maniak czy ktoś się zaraził :/

no ale chciałem powiedzieć że u mnie zalogować się dopiero mogłem jak strona była pod jakąś domeną czyli pod http://ip.ip.ip.ip , http://127.0.0.1 i http://localhost - nie dało się zalogować a jak w pliku "hosts" wpisałem "www.mojastrona.pl 127.0.0.1" i weszłem przez "www.mojastrona.pl" to już się dało zalogować - to chyba przez to że cookiesy mają ustawianą domene

ale cały czas miałem w artykułach jeden komentarz "[]" jak nie było żadnego i podobnie z ankietami

0

Problem jest w kilku rzeczach - sugeruję je opisać w jakiejś instrukcji instalacji.

W bazie trzeba ręcznie wpisać kilka wartości. Np. w coyote_config trzeba dodać cookie_host na domenę poprzedzoną kropką - albo nie można używać poddomeny dla forum bo wtedy powstaje w bazie nowa sesja i błędne cookie, które nie loguje na stronie z forum - sporo tego - zawsze po instalacji/upgrade się męczę :/

0

Opis instalacji, w tym mozliwe problemy czy tez problemy z logowaniem: http://4programmers.net/coyote/manual/ch09.html

0
Adam Boduch napisał(a)

Opis instalacji, w tym mozliwe problemy czy tez problemy z logowaniem: http://4programmers.net/coyote/manual/ch09.html
Trzeba by to rozbudować - może pomyślę o jakimś pełniejszym tekście... szkoda, że nie spisywałem problemów w trakcie instalacji.

Taka uwaga do zdania:

Sprawdź czy wartość pola COOKIE_HOST jest pusta. Jeżeli jest pusta - logowanie powinno działać prawidłowo również na serwerach IIS.

  • właśnie gdy to pole jest puste to logowanie na IIS nie działa [green].
0
  1. Sytuacja jest taka ze logowalem sie przez pelna specjalistyczna domene...
  2. To zapomnialem co tu chcialem napisać, ale nie będe już kasować tego podpunktu jeżeli wcisnalem klawisz 2.

Ogólnie to jest fajnie tyle żę nie dziala, ale trudno i nie będę z tego powodu rozpaczać.

Wzialem napisalem patcha na wysylke emaili i teraz pod windowsem PHPFusion wysyla mi emaile... jest dobrze, będe ich gniotl zeby dopisali opcje powiadomienia emailem o odpowiedzi w poscie...

3majcie sie,

Ale to ogólnie jest błąd technologiczny.

0
seba22 napisał(a)

Ale to ogólnie jest błąd technologiczny.

Proszę, przestań używać tego zwrotu w odniesieniu do błędu w kodzie, gdyż nie dość, że jest błędny w kontekście Twojego postu, to jeszcze irytucjący dla ludzi, którzy wiedzą co on oznacza. Kilka linijek ze słownika języka polskiego:

<b>technologiczny</b> 
odnoszący się do obróbki i przeróbki materiałów, zgodny z wymaganiami technologii

<b>technologia </b>
przetwarzanie w sposób celowy i ekonomiczny dóbr naturalnych w dobra użyteczne (produkty); wiedza o tym procesie

W kodzie źródłowym nie występują żadne dobra naturalne, a to już jest sprzeczne z definicją technologii. Oczywiście nie mogę Ci zabronić używania tego zwrotu, jednak uprzejmię o to proszę, a także przypominam, że to jak i co mówisz świadczy tylko i wyłącznie o Tobie i stanie Twojej wiedzy.

Przepraszam za OT.

//dołączam się - M

Bula napisał(a)

//dołączam się - M

też się dołączam - doklejcie to tam do posta żeby było fajniej i haxi0rsko [rotfl] - Adamo

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1