Pobierz UPO w PDF

0

Może ktoś mnie poratuje ...
Była taka strona API która pobiera plik UPO w PDF ale przestała pobierać

https://e-mikrofirma.mf.gov.pl/jpk-client/api/status/a057eede01e59f100000004530fb989f/pd
Czym to zastąpić ?

Paweł

2

@PK_64:

Próbuję się wczuć w oczekiwanie, szczerze, wydaje mi się dziwne

UPO, cała technologia klucza publicznego / prywatnego, podpisywania elektronicznego, ważność prawna dotyczny zapisu elektronicznego np XML
Tylko to jest rdzeniem, a PDF jest tylko zobrazowaniem dla ludzkich oczu / drukarki
Tak, jakbyś powiedział, ze wydruk PDF jest istotą puszczenia przelewu

A oprogramowanie, jakim wysyłasz rządowi dokumenty - nie umie pobrać UPO ? (elektroncziego, jak ja go roboczo nazywam)

2

@PK_64: mając UPO w XMLu możesz wygenerować PDFa z danymi z XMLa. Oczywiście to więcej pracy ale przynajmniej będziesz niezależny od zewnętrznych serwisów

1

Nadal niemam API do pobrania XML czy PDF bez znaczenia

serio, nie zajrzałeś nawet do dokumentacji API dla JPK i nie znalazłeś na 32 stronie informacji o tym jak pobrać UPO?

https://e-dokumenty.mf.gov.pl/api/Storage/Status/{numerreferncyjny}

czyli dostajesz piękne dane dla swojego numeru https://e-dokumenty.mf.gov.pl/api/Storage/Status/a057eede01e59f100000004530fb989f:

{
   "Code":200,
   "Description":"Przetwarzanie dokumentu zakończone poprawnie. Wygenerowano UPO",
   "Details":"a057eede01e59f100000004530fb989f",
   "Timestamp":"2021-05-24T21:56:29.2064551+00:00",
   "Upo":"<?xml version=\"1.0\" encoding=\"UTF-8\"?><ds:Signature xmlns:ds=\"http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#\" Id=\"id-e7ba07d4889e18dc5a8e040f27a470b0\"><ds:SignedInfo><ds:CanonicalizationMethod Algorithm=\"http://www.w3.org/TR/2001/REC-xml-c14n-20010315#WithComments\"/><ds:SignatureMethod Algorithm=\"http://www.w3.org/2001/04/xmldsig-more#rsa-sha256\"/><ds:Reference Id=\"r-id-1\" Type=\"http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#Object\" URI=\"#o-id-1\"><ds:Transforms><ds:Transform Algorithm=\"http://www.w3.org/TR/2001/REC-xml-c14n-20010315\"/></ds:Transforms><ds:DigestMethod Algorithm=\"http://www.w3.org/2001/04/xmlenc#sha256\"/><ds:DigestValue>WuREQApNytDgVnnQvOTwnXEb5kOpCCmWFNVBIdDXiCQ=</ds:DigestValue></ds:Reference><ds:Reference Type=\"http://uri.etsi.org/01903#SignedProperties\" URI=\"#xades-id-e7ba07d4889e18dc5a8e040f27a470b0\"><ds:Transforms><ds:Transform Algorithm=\"http://www.w3.org/TR/2001/REC-xml-c14n-20010315#WithComments\"/></ds:Transforms><ds:DigestMethod Algorithm=\"http://www.w3.org/2001/04/xmlenc#sha256\"/><ds:DigestValue>uXCRN8lZkW5ZSza76cFsdGT02gmiah72+fRPT3avA9k=</ds:DigestValue></ds:Reference></ds:SignedInfo><ds:SignatureValue Id=\"value-id-e7ba07d4889e18dc5a8e040f27a470b0\">eRaXBOtdB7EX2YmZCdgUjpGTuZ4WIlV91ZUUe8qc+7k+Wxbs9I1p/hgzCF8owZeqZR6brOZWU3XfAz1CrfV5YzBTOaknX2xmiFAMBgjUGhp8MVTHN2nAPPieC+MJvL6KzmubfZVVtKTV/DolnqiH+bsSyH7ptAs6RkldWWB6euUe82zpaqMbV7jEpikzjDOU/GmaZM/eQ3Cv+efsTebobjVfrXyQSx8olwIuG1yxaA8xXv9R56Pc6n2CXeiC0TvfqRswubhQ94ibCRvQlyyF5jgRIZMSYpyr9QaRQnoBiJvhWa/cHYPBMSTsmaGiKGJ8UzJzrSKHi7XcEW/to5HntQ==</ds:SignatureValue><ds:KeyInfo><ds:X509Data><ds:X509Certificate>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</ds:X509Certificate></ds:X509Data></ds:KeyInfo><ds:Object><xades:QualifyingProperties xmlns:xades=\"http://uri.etsi.org/01903/v1.3.2#\" Target=\"#id-e7ba07d4889e18dc5a8e040f27a470b0\"><xades:SignedProperties Id=\"xades-id-e7ba07d4889e18dc5a8e040f27a470b0\"><xades:SignedSignatureProperties><xades:SigningTime>2021-05-24T23:56:29+02:00</xades:SigningTime><xades:SigningCertificate><xades:Cert><xades:CertDigest><ds:DigestMethod Algorithm=\"http://www.w3.org/2001/04/xmlenc#sha256\"/><ds:DigestValue>mUnlXWhEkAhGjlzeEci9+KzRLS7hrhRvCg7WwgAFSlE=</ds:DigestValue></xades:CertDigest><xades:IssuerSerial><ds:X509IssuerName>CN=Certum Digital Identification CA SHA2,OU=Certum Certification Authority,O=Unizeto Technologies S.A.,C=PL</ds:X509IssuerName><ds:X509SerialNumber>101717434884677572014413641432585601199</ds:X509SerialNumber></xades:IssuerSerial></xades:Cert></xades:SigningCertificate></xades:SignedSignatureProperties><xades:SignedDataObjectProperties><xades:DataObjectFormat ObjectReference=\"#r-id-1\"><xades:MimeType>text/xml</xades:MimeType></xades:DataObjectFormat></xades:SignedDataObjectProperties></xades:SignedProperties></xades:QualifyingProperties></ds:Object><ds:Object Id=\"o-id-1\"><Potwierdzenie wersjaSchemy=\"7.0\"><NazwaPodmiotuPrzyjmujacego>Ministerstwo Finansów</NazwaPodmiotuPrzyjmujacego><NumerReferencyjny>a057eede01e59f100000004530fb989f</NumerReferencyjny><SkrotDokumentu>hBcqAso1g4WMOcxuHYgw62YfNwPcCFwNc/wstWawnok=[oPzs98SbeI/+9TYokehaNRTvTJUl2ImqekTU8hdnFKg=]</SkrotDokumentu><SkrotZlozonejStruktury>9a9ef661bae640b2483aef4bf479829a</SkrotZlozonejStruktury><NazwaStrukturyLogicznej>Schemat_JPK_V7K(1)_v1-2E.xsd</NazwaStrukturyLogicznej><DataWplyniecia>2021-05-24T23:46:27.8877281+02:00</DataWplyniecia><CelZlozenia>1</CelZlozenia><RokCE>2021</RokCE><MiesiacCE>4</MiesiacCE><StempelCzasu>MjAyMS0wNS0yNFQyMzo0NjoyNy44ODc3MjgxKzAyOjAw</StempelCzasu><NIP1>5730010551</NIP1><KodUrzedu>2409</KodUrzedu><KodFormularza>JPK_V7K (1)</KodFormularza><Przyjeto>true</Przyjeto></Potwierdzenie></ds:Object></ds:Signature>"
}
0

Działa coś takiego:
https://e-mikrofirma.mf.gov.pl/jpk-client-2-api/api/upo/pdf/a057eede01e59f100000004530fb989f

(Warto czasem skorzystać z F12 w przeglądarce.)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1