jak zrobić zeby text byl ukryty po np 1sekundzie?

0

witam w jaki sposób mogę echo jakiś text i po 1 sekundzie go ukryc?
jest jakis sposób na to? chce zeby tylko raz byl wyswietlony text przez np 1 sekunde

0

jest jakis sposób na to?

Na myśl przychodzi mi tylko użycie JSa (https://stackoverflow.com/a/820954/5497893) albo CSSa (https://stackoverflow.com/a/21994053/5497893)

0

Takie rzeczy to tylko w JS lub jQuery:


$(document).ready(function() {
var czas_wyswietlania = 1000; // czas wyświetlania w milisekundach
window.setTimeout(function() {
 $("#text").hide(); // ukrywa obiekt na stronie
}, czas_wyswietlania);
});
0
hapertown napisał(a):

jest jakis sposób na to?

Na myśl przychodzi mi tylko użycie JSa (https://stackoverflow.com/a/820954/5497893) albo CSSa (https://stackoverflow.com/a/21994053/5497893)

PiDev napisał(a):

Takie rzeczy to tylko w JS lub jQuery:


$(document).ready(function() {
var czas_wyswietlania = 1000; // czas wyświetlania w milisekundach
var interval = window.setInterval(function() {
 $("#text").hide(); // ukrywa obiekt na stronie
window.clearInterval(interval); // funkcja usuwania interwału 
}, czas_wyswietlania);
});

ok wielkie dzieki a jakby dodać intervala w php? tylko ja jestem nowy i nie wiem jak zrobić sleep(); zeby nie scinalo mi calej strony tylko dany kawalek kodu

0

Php nie generuje treści dynamicznie(w zależności co user robi). Apache/Nginx + PHP działa tak:
request -> serwer -> response
Jeśli po stronie php'a dasz jakieś timeouty' to uzytkownik będzie czekał na odpowiedź serwera i to w żaden sposób nie będzie mogło być nazwane interakcją.

TL:DR;
Wszelkie opóźnienia rób w warstwach js/html, jak na coś masz poczekać i to będzie związane z php'em to requesty wysyłaj ajaxem. Po stronie php'a nie rób żadnych sleep()'ów

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1