Kursor myszy ukryty na Pulpicie

0

Ludzie ratunku czy to może być wirus który dotknął BIOS?
Jak ja mam teraz pracować jak pojawił się dodatkowy problem gdy zainstalowałem Microsoft Office XP, pojawił się po paru godzinach taki problem że moja myszka nie działa na tle pulpitu tzn. nie widać kursora myszy na pulpicie!!! Kursor jest widoczny tylko na Pasku zadań! i w oknach otwartych programów jak np: teraz w Mozilli Firefox 2.0.0.15. I jak ja mam normalnie funkcjonować. Wczoraj dopiero co robiłem formata i wgrałem czysty system a dziś znowu muszę raptem po kilkunastu godzinach zrobić reinstalkę windowsa.
Proszę pomóżcie, otwierają mi się okna programów skanowanie antywirusowe i tworzone są skróty bez mojej zgody na pulpicie np: do do dokumentu Excela i programów. Resztę znacie. AAAAaaaa no i dziś próbowałem pisać swoją prace w Wordzie ha a to dobre ni z tego ni z owego jak się zaczęła ta cała karuzela zamknął mi się samoczynnie Word i szlak wziął moją pracę.
A może to wirus BIOSu a może ktoś przez fale radiowe steruje moim komputerem no wiecie z tego wszystkiego to już wszytko dopuszczam za wiarygodne nawet z filmów science-fiction. Choć sąsiadów raczej nie podejrzewam, żeby kierowali na mnie jakieś antenki radiowe i mi psikusy robili no chyba że to może jakiś wywiad moja praca jest taka dla nich cenna albo groźna (ha ha ha ha😆)
Mogę jeszcze tylko tyle dodać ratujcie. Nie mam już sił a w komputerach nawet nie jestem lamerem

O pomoc prosiłem już tutaj dla osób które chciałyby mi pomóc podaję linki:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=16&t=254050&p=1683655#p1683655
http://hack.pl/forum/thread4211,problem_z_bardzo_dziwnym_wirusem.html
http://forum.antivir-polska.info/co-moze-byc-za-wirus-jak-go-usunac-t-434.html

Teraz w was pokładam swoje nadzieje bo to co się u mnie dzieje trwa już od tygodnia, więc stanowczo za długo nawet jeżeli jakiś lamer się ze mną bawi.

Ratunkuuuu

0

zbootuj tak by mieć tylko dos'ika i potraktuj jakimś low format'em ( a raczej rewrite with zeros )
o ile dysku nie popsujesz to wirus raczej nie przeżyje
a potem pierwsze co zrób to zainstaluj jakiś inny antywirus ( bo ten co masz to rady nie daje chyba =D ), zaktualizuj i najmocniejszego skana odpal na każdy nośnik z którego chcesz coś instalować ( płytki CD itd )
=D

0

Dodaje jeszcze komunikaty o błędach i ostrzeżeniach z "Podglądu zdarzeń" może coś pomogą:

[CODE]
Dostawca, OffProv10, został zarejestrowany w obszarze nazw WMI,
Root\MSAPPS10, ale nie określił właściwości

HostingModel. Ten dostawca będzie działał za pomocą konta LocalSystem.
To konto jest uprzywilejowane i

dostawca może spowodować naruszenie zabezpieczeń, jeśli niepoprawnie
spersonifikuje żądania użytkownika.

Upewnij się, że dostawca został sprawdzony pod względem bezpieczeństwa
i zaktualizuj właściwość

HostingModel rejestracji dostawcy z kontem o możliwie najmniejszych
uprawnieniach dla wymaganej

funkcjonalności.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp
w Centrum pomocy i obsługi

technicznej.
[/CODE]

[CODE]Aplikacja zawieszająca WinRAR.exe, wersja 3.51.0.0, moduł zawieszenia
hungapp, wersja 0.0.0.0, adres

zawieszenia 0x00000000.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp
w Centrum pomocy i obsługi

technicznej.[/CODE]

[CODE]Usługa Instalator Windows weszła w stan zatrzymania.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp
w Centrum pomocy i obsługi

technicznej.[/CODE]
[CODE]Usługa Instalator Windows weszła w stan uruchomienia.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp
w Centrum pomocy i obsługi

technicznej.[/CODE]
[CODE]
Sterownik drukarki HP Deskjet F2100 series dla Windows NT x86 Version-3 został
dodany lub zaktualizowany.

Pliki:- UNIDRV.DLL, UNIDRVUI.DLL, hpo21003.gpd, UNIDRV.HLP, hpo2100a.ini, hpzst5ha.dll,
hpz3c5ha.dll,

hpzur5ha.dll, hpo21003.xml, hpzsc5ha.dtd, hpzui5ha.dll, hpz3r5ha.dll, hpzpr5ha.dll,
hpfsp071.rpo,

hpcdmc32.dll, hpbcfgre.dll, hpo21003.exp, hpzle5ha.dll, hpzse5ha.dll, hpzsm5ha.gpd,
hpz3m5ha.gpd,

hpzev5ha.dll, hpzhl5ha.cab, STDNAMES.GPD, hpzla5ha.dll, hpzss5ha.dll, hpfie5ha.dll,
hpfig5ha.dll,

hpfrs5ha.dll, hpzc35ha.dll, UNIRES.DLL.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum
pomocy i obsługi
[/CODE]
[CODE]Protokół TCP/IP osiągnął limit zabezpieczeń ustalony dla liczby równoczesnych prób
połączeń TCP.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp
w Centrum pomocy i obsługi

technicznej.

AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy
(0x71), który znajduje

się w chronionym zakresie adresów 0x70 - 0x71. To może prowadzić do niestabilności
systemu. Skontaktuj się

z dostawcą systemu w celu uzyskania pomocy technicznej.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp
w Centrum pomocy i obsługi

technicznej.
[/CODE]

0

no to zgon masz chyba =D jeśli wirus jest w BIOS'ie to musiałbyś go chyba sflashować do zdrowej wersji ( albo jeśli masz fajną nową płytę wykorzystać wbudowaną opcję przywracania BIOS'u )

0

=] już tak zrobiłem z poziomu DOSa sformatowałem dysk C:\ a partycję D:\ wyczyściłem Disk Wiperem 7.0 SE i nic to nie dało :(

0

A moze wirus w MBR? są tez takie. Odpal konsolę z płytki instalacyjnej windowsa i wpisz fixmbr.

0

Przepraszam za głupie pytanie a czy mógłbyś mi podać instrukcję jak odpalić konsole z Płytki instalacyjnej bo ja się słabo na tym znam. A tym poleceniem fixmbr nic mi się nie stanie z dyskiem?

0
Shalom napisał(a)

A moze wirus w MBR? są tez takie. Odpal konsolę z płytki instalacyjnej windowsa i wpisz fixmbr.

AFAiR Instalacja Windowsa XP i nowszych automatycznie ustawia MBR.

Co do wirusa, to może masz go gdzieś na CD/DVD i infekujesz maszynę gdy chcesz instalować swoje aplikacje? ?:>

Aa, no i jeszcze jedno. Pendrajwy też lubią przenosić shit dzięki zmodyfikowanemu autorun.inf w katalogu głownym :)

0

A wiecie co muszeę wam powiedzieć że jak teraz jakiś czas temu zainstalowałem sterwoniki do płyty głównej cała ta karuzela ustała i kursor myszy też działa prawidłowo. czy to możliwe żeby sterowniki do Płyty głównej z Płytki "Eksperta" tak pomogły? A ich brak odzwierciedlał się takimi działaniami jak wirus?

0

na wirusy na a autorun.inf najlepiej skutkuje ikonka =] jak coś zje ikonkę to widać że jest wirus =]
ja łażąc z pendrivem tyle śmiecia nałapałem że łohohoho ale antywirek nauczył się je zjadać =]

0

Już nie mam sił jestem bezsilny ciemna strona mocy wygrała szkoda że nie umiecie mi pomóc :(

0

witam

dałeś za wygraną czarnej stronie mocy czy jednak sobie z nią poradziłeś (jakoś)? Jeżeli masz na nią sposób to napisz jaki bo ja mam teraz to samo co ty z tymi błędami i automatycznym wyłączaniem komputera.

pozdrawiam

artur, [email protected]

0

Eeee, a antywirus na przyklad? ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1